Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chataři v Hradci si mohou oddechnout

KRÁLOVÉHRADECKO - Policisté objasnili dalších 13 případů krádeží vloupáním do chat! 

Před měsícem jsme Vás informovali o tom, že se policistům podařilo zadržet dvojici 19letých mladíků, kteří byli obviněni z majetkové trestné činnosti. Jednalo se o vloupání do rekreačních chat, skladů a garáže. Více v článku „Dva 19letí mladíci skončili na policii“. Jeden z mladíků skončil ve vazbě. Policisté tomuto obviněnému nyní rozšířili trestní stíhání o dalších osmnáct skutků, kterých se měl dopustit ještě jako mladistvý v letech 2011, 2013 a 2014. Z toho ve třinácti případech se přitom jednalo o krádeže věcí z rekreačních chat v Hradci Králové, do kterých se vloupal. K činům se přiznal.

Poškozeným majitelům například zmizela benzinová elektrocentrála, plynová bomba i s plotýnkami, benzinové čerpadlo, motorová sekačka, kovové lešení, hydraulický kovový válec na udusání zeminy, elektrický prodlužovací kabel, sekyrky, okapové svody a žlaby, odpadové železo o hmotnosti 100kg, vojenská vysílačka a různé oblečení. Celkově vyčíslená způsobená škoda i s předchozími skutky byla vyčíslena na více jak 100 tisíc korun.

Podle zjištění se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen.  Jeho  protiprávní  jednání vyplynulo z provedených výslechů a prověrek podezřelých osob, kdy policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování úzce spolupracovali s kolegy z Obvodního oddělení II v Hradci Králové, ve Smiřicích a v Třebechovicích pod Orebem. Obviněný mladík se navíc pohyboval v osobním vozidle zn. Kia Rio, které neoprávněně užíval, a to i přes vyslovený zákaz řízení, což policistům nedalo moc práce zjistit.

Za krádež, porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci a za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až 3letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 24. února 2015 ve 12:45

vytisknout  e-mailem