Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cestou do posilovny zatknul hledaného obžalovaného

ČESKOLIPSKO - Ten si následně převzal od soudkyně předvolání k hlavnímu líčení. 

Minulou středu v podvečer řídil policista českolipské hlídkové služby ve svém osobním volnu své osobní vozidlo po českolipském sídlišti Špičák a měl namířeno do posilovny, když na chodníku ve Sluneční ulici spatřil místního 25letého problematického občana. Věděl o něm, že na něj Okresní soud v České Lípě vydal příkaz k zatčení, protože je obžalovaný z přečinu výtržnictví a soudu se nedařilo doručit mu předvolání k hlavnímu líčení.

Zastavil proto a hledanému muži prokázal svou příslušnost k Policii ČR slovně a také služebním průkazem. Potom, co si ověřil jeho totožnost, zatknul ho a zavolal na místo své uniformované kolegy.  Ti zatčeného muže  následně "ubytovali" v cele a ve čtvrtek ráno ho předvedli před soudkyni Okresního soudu v České Lípě. Ta mu předala předvolání k hlavnímu líčení. Po tomto úkonu ho propustila na svobodu.

Policista hlídkové služby provedl svůj zákrok v souladu se všemi předpisy a zatčený muž mu nekladl žádný odpor. Zřejmě správně vyhodnotil i policistovu fyzickou převahu a nepouštěl se do žádné předem prohrané "bitvy".

11. 3. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Česká Lípa

 

vytisknout  e-mailem