Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Cesta vlakem z Benešova do Prahy stála 53 letého muže více než třicet tisíc korun

BENEŠOVSKO – Dosud neznámý pachatel mu totiž během jízdy odcizil dvě příruční tašky s osobními věcmi a drahou elektronikou. 

O své věci přišel 53 letého muž z Benešova ve středu 27. prosince loňského roku v časných ranních hodinách při cestě vlakem z Benešova do Prahy. Svá zavazadla si odložil do odkládacího prostoru nad hlavou a na chvíli usnul. Toho pak využil dosud neznámý pachatel, který mu obě tašky odcizil. Muž tak přišel nejen o oblečení, osobní hygienu a další věci, ale i o drahý notebook a mobilní telefon. Jízda vlakem ho tak přišla na více než třicet tisíc korun.

Případem se nyní zabývají policisté obvodního oddělení Benešov, kteří jej vyšetřují jako krádež. Pokud by byl pachatel dopaden, hrozí mu za tento trestný čin až dva roky odnětí svobody.

Tento případ je názorným příkladem toho, jak člověk může během krátké chvíle přijít o své věci. Ostražitost bychom proto neměli ztrácet ani při jízdě vlakem. Nikdy totiž nemůžeme vědět, kdo se pohybuje v naší blízkosti, kdo by mohl případně využít naší, byť jen krátké, nepozornosti. Pokud už se ale obětí krádeže přece jen staneme, je nezbytně nutné případ neprodleně oznámit policii.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
19. ledna 2018


 

vytisknout  e-mailem