Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Český Těšín má Integrované výjezdové centrum

ÚO - slavnostní otevření budovy IVC 

Hejtman kraje, krajský policejní ředitel a generální ředitel hasičského záchranného sboru v úterý 11. června slavnostně otevřeli novou budovu Integrovaného výjezdového centra v Českém Těšíně.

Původní policejní budova už dlouhodobě neodpovídala požadavkům a nárokům jednadvacátého století. Stará policejní budova byla již dlouhodobě nevyhovující, policisté tady byli od roku 1974. Nová budova nabízí vhodnější podmínky pro službu a přívětivější prostory pro veřejnost.

V budově jsou pro občany zbudovány dvě výslechové místnosti, které jsou odděleny od míst, kde budou zadržení pachatelé. Občané se tak nedostanou do styku s pachateli trestných činů. Součásti nových policejní prostor je rovněž rekogniční místnost s polopropustným sklem, za kterým poškozený nebo svědek trestného činu může identifikovat pachatele, aniž by byl viděn. V nové budově je také speciální výslechová místnost, která je určená pro výslechy dětí a další zvlášť zranitelné oběti. Příjemné prostředí usnadní nutný výslech těch nezranitelnějších obětí, od dětí až po seniory. Jde o špičkově vybavenou a vhodně uspořádanou místnost zajišťující maximální autenticitu celého výslechu i jeho přesnou dokumentaci. Ve výslechové místnosti je neformální prostředí odlišující se od policejních kanceláří. V přízemí je také moderně vybavená místnost pro zadrženého a jeho obhájce. Takto je zamezeno předávání věcí, oba jsou odděleni sklem a jejich komunikace probíhá přes zabudovaný interkom.

Ředitel moravskoslezské policie brigádní generál Tomáš Kužel velmi pozitivně vnímá strategické umístění centra, které zajistí snadnější dostupnost pro občany města. Vyzdvihl rychlou spolupráci s dalšími složkami, ta bezesporu povede k ještě lepší akceschopnosti, zvýšení bezpečnosti obyvatel, urychlí a zefektivní kooperaci při záchraně lidských životů, zdraví či majetku. Závěrem krajský ředitel poděkoval všem, kteří se finančně podíleli na výstavbě Integrovaného výjezdového centra Český Těšín. Značnou část financoval Moravskoslezský kraj, na financování se 50 miliony podílelo i Ministerstvo vnitra České republiky a finančně pomohlo také město Český Těšín.

Do nové budovy se policisté obvodního oddělení police Český Těšín přestěhovali 15. května 2019. V budově jsou nejenom policisté pořádkové služby, ale také detašované pracoviště I. oddělení obecné kriminality Karviná (detašované pracoviště Český Těšín).

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 12. června 2019
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem