Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Český svaz žen uvítal policejní návštěvu

KLADENSKO - Velký zájem o preventivní policejní činnost projevily ženy z ČSŽ v Libušíně. 

Policistka z oddělení tisku a prevence územního odboru Kladno navštívila v průběhu měsíce května  letošního roku Český svaz žen v městě Libušín.

O toto setkání  s preventivní tématikou a policejními radami  projevily místní ženy velký zájem, neboť se zde sešlo přes čtyřicet zástupkyň tohoto místního Českého svazu žen, jehož předsedkyní je paní Pionitková. Po celou dobu přednášky ženy bedlivě sledovaly daná témata  a s nadšením  naslouchaly nejen veškerá upozornění, ale i případy trestné činnosti, které se udály v kladenském okrese.

Beseda  se skládala z různých témat, jako je například podvodné jednání, kapesní krádeže, krádeže  v obchodních  nebo zdravotních střediscích, informace o změnách v dopravě a nebo domácí násilí a kyberšikana.

V rámci  tohoto setkání a pobesedování chtěla policistka především předáním informací upozornit ženy jakéhokoliv věku, na různá úskalí a situace a jak předejít trestné činnosti, s kterou se mohou setkat nejen v místě svého bydliště, ale i při nákupech nebo na dovolené. Nejstarší účastnicí této besedy byla čerstvá devadesátnice, která v plné síle projevila o povídání velký zájem a vznesla několik dotazů. I ostatní  přítomné ženy se na závěr zapojily do diskuze týkající se daných preventivních rad a upozornění.

Český svaz žen v Libušíně  s velmi kladným ohlasem uvítal policejní návštěvu a popovídání  s preventivní pracovnicí, která jim na závěr besedy předala několik letáků s preventivní tématikou, ale i křížovky pro seniory s policejními radami.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

27. května 2016

Odkazy do noveho okna

Český svaz žen v Libušíně

Besedující ženy ČSŽ 

Detailní náhled

Český svaz žen v Libušíně

Přítomné ženy z místní organizace 

Detailní náhled

Český svaz žen v Libušíně

Beseda s preventivní tématikou 

Detailní náhled

Český svaz žen v Libušíně

Předávání informací 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem