Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Českobudějovičtí policisté zachránili život mladé ženy

České Budějovice – Výborná práce operačního důstojníka linky 158 a policistů z českobudějovického oddělení hlídkové služby dopomohla k záchraně života mladé ženy.  

158-na-aute.jpg
Řeč je o mladé ženě ze Středních Čech, která uplynulé úterý, v místě svého bydliště,  zanechala dopis na rozloučenou a odešla neznámo kam. Rodinní příslušníci okamžitě o skutečnostech informovali policisty na místně příslušném obvodním oddělení. Bylo nezbytné získat co nejvíce informací, zároveň i co nejpřesnější popis pohřešované ženy, lokalizaci mobilního telefonu a to co nejrychleji – šlo o život.
Kolegové ze Středních Čech informovali českobudějovické operační důstojníky tísňové linky 158 o tom, že dle provedené lokalizace mobilního telefonu by se pohřešovaná žena mohla pohybovat v centru Českých Budějovic. Zkušený operační důstojník dle místní znalosti vyslal hlídku policistů z oddělení hlídkové služby směrem do Žižkovy ulice. Policisté provedli šetření i v blízkém hotelu, kde na recepci zjistili, že pohřešovaná mladá žena se zde před několika minutami ubytovala. Policisté po příchodu ke dveřím pokoje uslyšeli sténání. Žena nebyla schopna dveře od pokoje zevnitř odemknout. S použitím náhradních klíčů policisté pokoj otevřeli - na zemi se zde nacházela pohřešovaná mladá žena, která se nemohla zvednout, s policisty nebyla schopná komunikovat. V pokoji policisté nalezli prázdné obaly od léků. Ihned přivolali na místo lékaře Rychlé záchranné služby. Ten po přijetí na místo a provedeném prvotním ošetření policistům sdělil, že žena je v přímém ohrožení života – byla ihned převezena do českobudějovické nemocnice. Její současný zdravotní stav je stabilizovaný.

Podařilo se zachránit jeden mladý život. Slova díků by měla rozhodně zaznít a ta patří operačním důstojníkům linky 158 -  nprap. Josefu Koblicovi, nprap. Radomilu Metelkovi a policistům z českobudějovického oddělení hlídkové služby – nstržm. Marku Moucalovi a nstržm. Zdeňku Kozlovi. Všichni jmenovaní policisté bezesporu naplnili policejní heslo „ Pomáhat a chránit ". O dalším osudu pohřešované ženy rozhodovaly minuty.

 

nprap. Regina Tupá,  piscb@mvcr.cz
15. března 2013
 

vytisknout  e-mailem