Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Česko - polské ski hlídky zhodnotily svoji činnost

KRAJ - Počátkem týdne se sešli zástupci obou zemí na závěrečném setkání společného projektu. 

Krajské ředitelství policie Libereckého kraje se v říjnu roku 2020 zapojilo do společného projektu s polskými kolegy, který měl zlepšit spolupráci obou států v oblasti bezpečí obyvatel a turistů v polsko - českém pohraničí.  Projekt s názvem "Bezpečně na sjezdovkách v polsko - českém pohraničí" reg. č. CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_012/0002694 byl spolufinancován v rámci Progamu Interreg V-A Česká republika - Polsko 2014 - 2020 z prostředků Evropské unie v rámci Evropského fondu regionálního rozvoje prostřednictvím Euroregionu Nisa.   

Hlavními partnery mikroprojektu byly Krajské ředitelství policie Libereckého kraje a Krajské ředitelství ve Wroclawi. Celý projekt byl realizován v letech 2021 - 2022. 

1Cílem projektu bylo zintenzivnění spolupráce  v oblasti bezpčnosti v lyžařských areálech, zejména na sjezdovkách. Policisté v rámci společných ski hlídek dohlíželi na ohleduplné a bezpečné chování jak malých, tak i dospělých lyžařů na sjezdových tratích. Hovořili s nimi o povinnostech dodržování deseti pravidel Mezinárodní lyžařské federace a upozorňovali je na rizika, která lyžařům hrozí na sjezdovkách v případě jejich nedodržení. V rámci svého působení policisté dohlíželi i na bezpečnost v okolí sjezdových tratí, a to i na parkovištích areálů. 

Policisté si v rámci několika společných setkání a ski hlídek vyměnili mnoho zkušeností, prošli odbornými školeními v rámci poskytování první předlékařské pomoci přímo na sjezdovkách a také se proškolili, jak efektivně spolupracovat s horskou a rychlou záchrannou službou. Díky projektu došlo také k prohloubení spolupráce polské a české policie prostřednictvím navázání bezprostředních kontaktů.

Počátkem tohoto týdne se policisté obou zemí sešli na posledním setkání na polské straně ve městě Sklářská Poreba, kde zhodnotili veškeré dosavadní aktivity projektu, přínos pro každou ze zúčsatněných stran a zároveň si nastavili možnosti další vzájemné spolupráce v této oblasti. Obě strany se shodly na tom, že přítomnost policejních hlídek ve skiareálech byla ze strany veřejnosti velmi kladně hodnocena a byla jak pro veřejnost, tak i pro provozovatele jednotlivých skiareálů velkým přínosem, kdy v přítomnosti hlídek docházelo jen minimálně k nežádoucím situacím ze strany lyžařů a návštěvníků

logo projektu.jpglogo projektu Nisa.jpg.jpg23. 6. 2022
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 



 

vytisknout  e-mailem