Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Česko-polská hlídka v Krkonoších!

TRUTNOVSKO - Společně dohlížíme na dodržování silničních předpisů. 

Česko-polská hlídkaČesko-polská hlídkaV sobotu 7. října 2017 policisté z Obvodního oddělení ve Svobodě nad Úpou společně s polskými kolegy vytvořili jednu smíšenou policejní hlídku, která celý den dohlížela na dodržování silničních pravidel na našich horách.

Důvodem je příhraniční oblast, ve které se pohybuje velké množství polských občanů. Zahraniční policista má za úkol společně s místními policisty pomáhat polským občanům, například když se stanou obětí přestupků nebo trestného činu.

Naši snahou je dále zejména zajistit maximální bezpečnost a plynulost silničního provozu při „nájezdu“ návštěvníků do zimních středisek. Přítomnost polského kolegy ve smíšené hlídce je přínosem nejen pro české policisty, ale pro polské řidiče samotné.

Policisté společně zkontrolovali jednu desítku vozidel. Dopoledne u jednoho z řidičů odhalili požití alkoholu. Muž usedl za volant vozidla Toyota Avensis, přičemž dechová zkouška u něho ukázala hodnotu 1,01 promile alkoholu v dechu. Řidič uvedl, že byl včera na pivu a dnes ráno jel pouze pro snídani. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
Ve správním řízení mu hrozí pokuta až 20 tisíc korun.

por. Pižlová Šárka, DiS.
9. 10. 2017, 7:50

vytisknout  e-mailem