Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

České hokejové hry

České Budějovice - Obrovský zájem fanoušků naplnil po tři dny Budvar arénu. Vše dopadlo na výbornou. 

 

České hokejové hry Carlson jsou za námi. To si mohou říci všichni policisté, kteří se na akci podíleli. Všemu, ale předcházela dlouhodobá jednání, zařizování a především zajišťování ze strany zainteresovaných koordinátorů Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje a další složek. Konkrétně Budvar aréna v Českých Budějovicích byla Českým svazem ledního hokeje vybrána záměrně, neboť hokej má v jihočeské metropoli své místo a obrovský zájem fanoušků, tohoto nejrychlejšího kolektivního sportu.

Vše na plné obrátky vypuklo ve čtvrtek 27. dubna, kdy se od 18:30 utkala mužstva Finska a České republiky. Počasí provozu ve Fan zóně nikomu nepřálo, vytrvalý déšť zmáčel ulice celého města, stadion však pojmul 6 205 diváků.

Pátek byl volným dnem, přesto se čtveřice našich reprezentantů ujala autogramiády v OD Bauhaus, kde několik desítkám osob podepsali kartičky se svými jmény a poskytli společné focení.

V sobotu v 13:00 hod. se utkala mužstva Finska a Ruska, kdy se již počasí umoudřilo a ve Fan zóně i během zápasu postávalo několik desítek hokejových fanoušků. Většina však směřovala do útrob stadionu, kde do poslední chvíle bezbrankový zápas, který nakonec skončil výhrou Finska, sledovalo 6 401 osob. Po skončení zápasu se Budvar aréna za pár mnut vylidnila, aby po krátké přestávce, opět dovnitř proudily davy fanoušků na podvečerní zápas naší reprezentace se Švédskem. Ten se postupně proměnil v show jednoho týmu a naši vyhráli velkým rozdílem. To se pochopitelně proměnilo i v návštěvnosti, kdy i tento zápas byl vyprodaný na 6 401 návštěvníků. Disciplinovanost především českých fandů, se projevila bezproblémovým rozchodem domů a bez dopravních problémů.

Neděle se nesla ve stejném víkendovém duchu a oba zápasy byly zcela vyprodané. Ve Fan zóně postávalo pár desítek osob, které neměly možnost si koupit vstupenku a při odchodech byla vidět spokojenost.

Za tři hrací dny navštívilo zimní stadion 34 004 platících fanoušků, což lze klasifikovat jako jednu z nejvyšších návštěvností za poslední dobu. Jistě tomu nahráva fakt, že „českobudějovičtí“ fanoušci jsou známí zájmem o hokej, kdy i během sezóny WSM ligy je průměrná návštěva Budvar arény 5 500 osob.

Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje na toto velké bezpečnostní opatření opakovaně vyčlenilo 540 policistů a s pomocí dalších složek Integrovaného záchranného systému, Městské policie České Budějovice a organizátory, můžeme uvést, že během šampionátu nedošlo k narušení veřejného pořádku, ani dopravním komplikacím. Vše se zvládlo na výbornou.

 

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

3. května 2017

Odkazy do noveho okna

Euro hockey tour I.

Euro hockey tour I. 

Detailní náhled

Euro hockey tour II

Euro hockey tour II 

Detailní náhled

Euro hockey tour III

Euro hockey tour III 

Detailní náhled

Euro hockey tour IV

Euro hockey tour IV 

Detailní náhled

Euro hockey tour V.

Euro hockey tour V. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem