Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Červená a černá

DĚČÍN - Při pátku o zneuznaném umělci, neproclených cigaretách, podvodech na sociálce a podnapilém řidiči 

O tom, že malovat nápisy na zeď domu, tabuli jízdních řádů na zastávce nebo na skříň rozvaděče elektřiny není nejšťastnější způsob umělecké seberealizace, se přesvědčil osmnáctiletý mladík z Děčína. Před pár dny jej přímo při tvorbě přistihla hlídka policistů z obvodního oddělení. Strážci zákona malíři odebrali velký černý a červený lihový fix a pozvali jej na služebnu. Nabídka se nedala odmítnout, tak šel. Tam pak ještě vyšlo najevo, že není úplně střízlivý. Včera si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu poškození cizí věci. Za hrozbu až ročního odnětí svobody těch pár malůvek určitě nestojí.
 
 
Čachry s cigaretami
 
Trestní stíhání pro trestný čin porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží a porušení práv k ochranné známce zahájili včera rumburští kriminalisté proti pětatřicetiletému muži. Ten měl v minulém období ve Varnsdorfu skladovat a uvádět do oběhu cigarety bez platných nálepek, nebo neoprávněně označené ochrannými známkami. Škoda čítá kolem šestasedmdesáti tisíc korun. Při prohlídce se u něj našlo přes dvaadvacet tisíc cigaret, z toho asi čtvrtina padělaných. Teď výtečníkovi hrozí až tříletý pobyt ve vězení, nebo zákaz činnosti.
 
 
Dva podvůdky na sociální podpoře
 
Dva případy podvodu řeší v současných dnech děčínští kriminalisté. Jedna z žen, které v nich figurují, neměla nahlásit ukončení studia dítěte a obohatit se tak o více než šest tisíc korun, zatímco druhá měla předložit padělané doklady o zaplacení nájmu a obohatit se pouze o zkušenost, že to nebyla dobrá volba způsobu, jak si přilepšit. Obě mají od včerejška sdělené obvinění a čeká je nepříjemné období spekulací, jak vysoký trest jim soud uloží. Podle zákoníku to může být při nejhorším až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Že jim to stojí za to
 
Bezmála jeden a půl promile svítilo na displeji přístroje na dechovou zkoušku, když do něj foukl řidič zastavený v Bynově ke kontrole děčínskými policisty. Zbytek příběhu se odehrál na obvodním oddělení, kde si dvaatřicetiletý muž vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. S tím je nerozlučně spjata hrozba až ročního žaláře.
 
 
 
 
27.5.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem