Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

ČEPS s pražskou policií zasadila „Strom spolupráce“

Jedle kavkazská bude od dnešního dne zdobit sídlo pražské policie. 

Před Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy v Praze 4 ji dnes zasadili předseda představenstva společnosti ČEPS Ing. Martin Durčák a ředitel Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy plk. Mgr. Jan Ptáček, MBA.

„Bezpečné a spolehlivé dodávky elektřiny jsou pro dobré fungování státu klíčové. Při zajišťování bezpečnosti prvků kritické infrastruktury na území metropole úzce spolupracujeme právě s Krajským ředitelstvím policie hlavního města Prahy. Tento strom je pro nás symbolem příkladné dlouhodobé spolupráce na trvalém růstu úrovně bezpečnosti, která je při přenosu elektřiny zásadní,“ uvedl při příležitosti výsadby stromu Martin Durčák, předseda představenstva ČEPS, a.s.

„Velice si vážím naší spolupráce se společností ČEPS, která je na vysoce profesionální úrovni. Všichni si uvědomujeme, že energetická přenosová soustava je součástí kritické infrastruktury našeho státu a proto si zaslouží i zvláštní ochranu ze strany Policie České republiky. Strom, který jsme dnes před naším ředitelstvím zasadili, vnímám jako důkaz naší dosavadní spolupráce a pevně věřím i v její další pokračování. Je více než symbolické, že právě strom, jako symbol života, bude připomínat tento významný den a naši spolupráci,“ doplnil plk. Mgr. Jan Ptáček, MBA, ředitel krajského ředitelství policie hlavního města Prahy.

Rozvodny i  vedení velmi vysokého napětí společně s dalšími objekty ve správě společnosti ČEPS patří k prvkům kritické infrastruktury státu. Narušení jejich bezpečného provozu by mělo přímý dopad na zajištění spolehlivých dodávek elektrické energie nejen v ČR, ale v rámci propojených soustav také v širším evropském kontextu. Společnost ČEPS proto aktivně dlouhodobě spolupracuje se složkami integrovaného záchranného systému, Policií ČR, Armádou ČR a krajskými samosprávami na zvyšování úrovně bezpečnosti přenosu elektřiny v České republice.

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy

Odkazy do noveho okna

1 strom spolupráce

1 strom spolupráce 

Detailní náhled

2 strom spolupráce 1

2 strom spolupráce 1 

Detailní náhled

3 strom spolupráce 2

3 strom spolupráce 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem