Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

CENTRUM

Jihočeský kraj - České Budějovice - Více jak 70 policistů zkontrolovalo velké českobudějovické staveniště. (Hlasová schránka 974 222 116) 

Včera dopoledne proběhla na jednom staveništi v krajském městě bezpečnostní akce, zaměřená na odhalování nelegálního pobytu cizinců na území našeho kraje a současně na dodržování povinností spojených se zaměstnáváním cizinců v naší zemi, která nesla název CENTRUM.

Před 10:00 hod. na stavbu vyjelo více jak 70 strážců zákona z Odboru cizinecké policie a pořádkové policie, a dále 25 zaměstnanců Oblastního inspektorátu práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu, kteří za více jak dvě hodiny zkontrolovali 284 osob, z toho 105 cizinců.

Výsledkem akce je zadržený padělaný doklad totožnosti Rumunska, kdy za použití dostupné techniky zkoumání pravosti dokladu, specialisté z Odboru cizinecké policie zjistili, že se jedná o celkový padělek. S podezřelým mužem, ve věku 48 let, byly zahájeny úkony zkráceného přípravného řízení. Podezřelý si zároveň převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny.

Dále muži a ženy zákona zajistili 12 osob ukrajinské národnosti, které na českém území vykonávali pracovní činnost v rozporu se zákonem o zaměstnanosti. Policisté s nimi zahájili úkony dle ust. § 119 odst. 1 písm. b) bod 3 zákona č. 326/1999 Sb. o pobytu cizinců na území České republiky. Dle stejného zákona byl o pěti osob zjištěn přestupek, který vyřešili uložením blokové pokuty.

Uvedení strážci zákona se cíleně zaměřili na českobudějovické staveniště, a jak je patrné nejednalo se o zbytečnou akci.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

5. května 2017

Odkazy do noveho okna

BA CENTRUM I.

BA CENTRUM I. 

Detailní náhled

BA CENTRUM II.

BA CENTRUM II. 

Detailní náhled

BA CENTRUM III.

BA CENTRUM III. 

Detailní náhled

BA CENTRUM IV.

BA CENTRUM IV. 

Detailní náhled

BA CENTRUM V.

BA CENTRUM V. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem