Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Celorepubliková dopravní akce "SPEED MARATHON"

KLADENSKO - Kladenští policisté u čtyřiceti dvou řidičů zjistili nedodržení rychlosti v dopravě. 

Kladenští policisté se zapojili do celorepubliková dopravně bezpečnostní akce „SPEED MARATHON“ v rámci dopravní akce s organizací TISPOL, která se konala ve středu 19. dubna 2017.

Dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena především na kontrolu dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci a i mimo obec. Policisté při dopravní akci využili veškerou funkční měřící techniku

Do akce byla zapojena i veřejnost, která měla možnost navrhnout Policii České republiky místa, která považuje za riziková, a to prostřednictvím webového portálu.

Občané kladenského okresu vytipovali jako nejrizikovější  pozemní komunikaci č. II/606 v obci Tuchlovice v Karlovarské ulici, kde byl v průběhu akce zesílen výkon služby policejními hlídkami. Jako další rizikové silnice si veřejnost okresu Kladno vytipovala tyto obce s pozemními komunikacemi. Jednalo se v Kladně o ulici Unhošťskou č.I/61, ulici Slánskou č.II2/118, ulici Vítězná č.II/238 a ulici Sportovců. Ve Slaném o ulici Nosačická č. II/118 a v obcích na Slánsku silnice č.I/16 v obci Blahotice a č. I/16 v obci Tuřany a  č. II/236 v obci Smečno.

Policisté na základě těchto poznatků od veřejnosti umístili policejní hlídky na pevná stanoviště do vytipovaných obcí a ulic, kde policisté v rámci dopravně bezpečnostní akce prováděli kontrolní činnost v dopravě. Kladenští policisté využívali k měření laserový radar a  silniční radarový rychloměr instalovaný  v osobním vozidle VW Passat, v tomto případě stacionárně.

Kladenští policisté do této dopravně bezpečnostní akce nasadili 12 policistů, kteří v průběhu dvaceti čtyř hodin zkontrolovali celkem 111 motorových vozidel.  V průběhu celodenní dopravní  akce bylo zjištěno 42 přestupků za nedodržení rychlosti v dopravě, z nichž 40 bylo vyřešeno uložením blokové pokuty na místě v celkové výši 20 000,-Kč. Dále byly dva přestupky oznámeny správním orgánům.  

Cílem těchto dopravně bezpečnostních akcí je snížit závažná porušení pravidel silničního provozu, neboť neukázněnost a nedisciplinovanost některých řidičů je v mnoha případech velkou příčinou řady zbytečných kolizí na našich silnicích a některé vedou až k vážným dopravním nehodám.

nprap. Jana Šteienrová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

20. dubna 2017

vytisknout  e-mailem