Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Celorepubliková dopravní akce s organizacemi TISPOL

KRAJ - Rozsáhlá dopravní akce se zaměřením na kontroly osobní a nákladní dopravy pod dohledem středočeských policistů. 

Policisté Středočeského kraje se zapojili do celorepublikové bezpečnostně dopravní akce s organizací TISPOL, která  probíhá v tomto týdnu od pondělí 25. do neděle 31. července 2016 na pozemních komunikacích po celém území Středočeského kraje.

Celé dopravně bezpečnostní opatření je zaměřeno především na důkladnou kontrolu dodržování povinností při provozování silniční osobní a nákladní dopravy podle zákona č. 111/1994Sb. o silniční dopravě a mezinárodních předpisů a dohod dodržování zejména sociálních předpisů, jako je například doba řízení odpočinku bezpečnostních přestávek, manipulace s kontrolním zařízením a paměťovými kartami řidičů. Dále na kontrolu přepravy nebezpečných věcí podle dohody ADR, kontrolu technického stavu užitkových vozidel, na  správné zabezpečení a upevnění nákladu a případně kontrolu hmotnosti a rozměrů vozidel.

Při kontrolní činnosti budou policisté dohlížet na plynulost a bezpečnost silničního provozu. Samozřejmě, že se v průběhu dopravních akcí policejní hlídky zaměří i na dodržování pravidel silničního provozu a budou současně prováděny kontroly po odcizených vozidlech, věcech a pátrání po osobách.

Jedním z cílů dopravního opatření je také snížit počet dopravních nehod a nekázeň některých řidičů na pozemních komunikacích.

Dopravní akce se za Středočeský kraj zúčastní policisté ze všech třinácti  územních odborů a dále policisté z dopravního oddělení silničního dohledu a dálničních oddělení.

O kompletních výsledcích této dopravně bezpečností akce s organizací TISPOL budeme informovat v příštím týdnu.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

25. července  2016

 

 

vytisknout  e-mailem