Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Celorepubliková dopravně bezpečnostní akce

KRAJ - Policisté ze Středočeského kraje se zaměří na kontrolu nákladní a autobusové dopravy. 

Středočeští policisté se ve čtvrtek 12. října a v pátek 13. října 2017 zapojí do rozsáhlé dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL, která bude probíhat na území celé České republiky.

V průběhu celého dopravně bezpečnostního opatření v rámci mezinárodní organizace TISPOL, se policejní hlídky zaměří zejména na kontrolu dodržování povinností při provozování silniční nákladní a osobní dopravy podle zákona č. 111/1994Sb., o silniční dopravě a mezinárodních předpisů a dohod. Hlídky se tedy zaměří zejména na dodržování tzv. sociálních předpisů, jako je doba řízení a doba odpočinku, dodržování bezpečnostních přestávek, manipulace s tachografem. Dále budou kontrolovat přepravu nebezpečných věcí podle dohody ADR, technický stav užitkových vozidel, správně zabezpečení a upevnění nákladu.
Současně v rámci této dopravní akce budou policisté dohlížet na kontrolu dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona číslo 361/2000Sb., o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů souvisejících s provozem na pozemních komunikacích. Hlídky budou také provádět kontrolní činnost spojenou s pátráním po osobách, věcech a odcizených vozidlech.

O kompletních výsledcích této dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL budeme informovat začátkem příštího týdne.

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
11. října 2017

vytisknout  e-mailem