Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Celorepubliková dopravně-bezpečnostní akce

KARLOVARSKÝ KRAJ – přetížené vozidlo o 2,5 tun. 

Ve dnech 16. - 17. 10. 2019 proběhla na území Karlovarského kraje celorepubliková dopravní akce, které se účastnilo na dvě desítky dopravních policistů ve spolupráci s generálním ředitelstvím cel a Centrem služeb pro silniční dopravu.

Akce byla zaměřena na kontrolní vážení hmotnostních limitů motorových vozidel všech kategorií. Kromě uvedeného zaměření akce se policisté věnovali i dodržování obecných pravidel silničního provozu stanovených v zákoně č. 361/2000 Sb., v platném znění a pátrání po osobách a věcech. Vhledem k přetrvávající situaci v oblasti nelegální migrace prováděli policisté mimo jiné i kontrolu zavazadlových a nákladových prostorů zastavených vozidel. Příslušníci celní správy zajišťovali kontrolu dodržování podmínek přepravy výrobků podléhajících spotřební dani.

Celkem bylo zkontrolováno 25 vozidel, u kterých v 17 případech došlo ke zjištění dopravních přestupků, z nichž 6 policisté vyřídili na místě blokovou pokutou a 11 oznámili příslušnému úřadu k projednání. Nejčastějším přestupkem řidičů vozidel bylo nedodržení bezpečnostních přestávek a přetížení vozidla, kdy ve třech případech byla dokonce řidičům zakázána další jízda. Nejzávažnějším porušením bylo přetížené vozidlo o 2,5 tuny.

Kontrolní akce byla prováděna u dálnice D6 na stanovištích, které Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje využívá díky dobré spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic a Krajskou správou a údržbou silnic Karlovarského kraje.

prap. Bc. Jiří Soukup
mjr. Bc. Kateřina Krejčí
22.10.2019

Odkazy do noveho okna

DBA nákladní vozidla

DBA nákladní vozidla 

Detailní náhled

DBA nákladní vozidla

DBA nákladní vozidla 

Detailní náhled

DBA nákladní vozidla

DBA nákladní vozidla 

Detailní náhled

DBA nákladní vozidla

DBA nákladní vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem