Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Celorepubliková akce cizinecké policie v západních Čechách

Policisté odhalili jeden trestný čin, 4 hledané Slováky a vyhostili jednu Vietnamku a dva Ukrajince 

V úterý a ve středu proběhla na území celé republiky kontrolní akce cizinecké policie  zaměřená na odhalování nelegální migrace a kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců. Akce proběhla v součinnosti s dalšími orgány státní správy, např. s úřady práce nebo celními úřady. V západních Čechách byly  do akce nasazeny desítky policistů cizinecké policie včetně psovodů se služebními psy a speciální techniky. Policisté využívají při kontrolách tzv. schengenbus, tedy vozidlo speciálně upravené jako pojízdná kancelář. Vůz je vybaven tak, aby mohli policisté provádět v terénu zkoumání pravosti dokladů.
Kromě odhalování nelegální migrace a kontroly pobytového režimu se cizinecká policie při této akci zaměřila i na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách, na kontrolu regulérnosti předkládaných dokladů a na kontrolu dodržování právních předpisů cizinci.
Policisté kontrolovali provozovny, ubytovny, herny, bary, noční kluby, kontrola probíhala i na silnicích s národním nebo mezinárodním významem a na nich navazujících prostorech (čerpací stanice, odpočívadla) a v přeshraničních spojích, na vlakových a autobusových nádražích.
 
Do akce bylo nasazeno 197 policistů, zkontrolováno 1381 osob, z toho 760 cizinců třetích zemí a 193 vozidel.
 
Policisté odhalili 42 přestupků proti zákonu o pobytu cizinců, za které uložili blokové pokuty v celkové výši 61.800,- Kč a 47 přestupků v dopravě (pokuty v celkové výši 26.400,- Kč).
 
Další výsledky:
 
trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí, kdy byl v Plzni zadržen st. příslušník Slovenska, který byl soudně vyhoštěn a zdržoval se na území ČR neoprávněně. 
 
3 správní vyhoštění -
- Vietnamka v Plzni, která byla zadržena při práci v provozovně, přestože jí skončilo povolení k pobytu již před rokem
- na Chebsku 2 státní příslušnici Ukrajiny, kteří vykonávali jinou činnost, než pro jakou jim úřad práce udělil pracovní povolení
 
vypátráni 4 st. příslušníci Slovenska, po jejichž pobytu pátrají justiční orgány Slovenské republiky
 
na ubytovně v Plzni zadržen slovenský st. příslušník, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání (na příkaz soudce Okresního soudu Jindřichův Hradec)
 
v nočním klubu v Železné Rudě vypátrán a zadržen státní příslušník Slovenska (32 let), který měl být podle příkazu soudce Okresního soudu Pardubice dodán do výkonu trestu odnětí svobody - byl eskortován do věznice Plzeň Bory
 
3 státní příslušníci Vietnamu bez doklad, byli předvedeni na služebnu cizinecké policie a po předložení dokladů byli propuštěni na svobodu (uložena pokuta)
 
na ubytovně v Klatovech nalezl služební pes Rolf malé množství bílé krystalické látky a injekční stříkačku určenou k její aplikaci, testem zjištěno, že se jedná o pervitin, což potvrdila ve své výpovědi i obyvatelka pokoje.
 

vytisknout  e-mailem