Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Čelní srážka dvou vozidel jim nebyla lhostejná

ZLÍNSKO: Policista ve volnu a další projíždějící muž poskytli první pomoc. 

Ve čtvrtek před čtrnáctou hodinou došlo mezi obcemi Napajedla a Spytihněv k dopravní nehodě mezi osobními vozidly Hyundai a Peugeot. Pětatřicetiletá řidička vozidla Hyundai pravděpodobně vlivem mikrospánku přejela při jízdě od Spytihněvi do Napajedel do protisměru, kde se střetla s protijedoucím vozidlem Peugeot, které řídila dvaapadesátiletá řidička.

V obou vozidlech cestovalo celkem pět osob včetně tří dětí. Všichni byli převezeni do nemocnic s lehkým zraněním. Způsobenou škodu vyčíslili policisté na 140 tisíc korun. Dechové zkoušky byly u obou řidiček negativní. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Těsně před tím, než došlo k dopravní nehodě, jel z Napajedel do Spytihněvi v době svého volna policista z Obvodního oddělení PČR ve Slavkově u Brna, pprap. Petr Kolofík. Při jízdě uviděl, že řidička protijedoucího automobilu přejíždí do protisměru. Stihl se jejímu vozidlu vyhnout, takové štěstí ale neměla řidička jedoucí za ním, která se s protijedoucím vozidlem srazila.

Policista nezaváhal, zastavil, vrátil se a pomohl vyprostit z havarovaného vozidla tři děti. Až do příjezdu záchranářů se o ně postaral a poskytl jim první pomoc. Zároveň s ním zastavil a pomohl účastníkům dopravní nehody Petr Buček z Žeranovic, který v tu dobu také projížděl kolem. Přivolal záchranné složky a nasměroval je. Za pomoc a obětavost oběma mužům děkujeme. 

1. července 2022, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Čelní střet vozidel Napajedla

Čelní střet vozidel Napajedla 

Detailní náhled

Petr Kolofík

Petr Kolofík 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem