Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Celkem 7 akcí odboru cizinecké policie a povedená realizace

PLZEŇSKÝ KRAJ – I nadále se policisté zaměřují na tranzitní nelegální migraci, nicméně v uplynulých dvou týdnech kontrolovali i ubytovací zařízení nebo místo, kde cizinci pracují. 

Kontroly tranzitní nelegální migrace opět probíhaly v místech, kde je záchyt migrantů nejvíce pravděpodobný. Tedy v blízkosti hraničních přechodů. Dne 5. února to byla Folmava, 9. února Železná Ruda, 14. února Sv. Kateřina, 15. února dálnice D5 a 19. února pak Broumov a Pavlův Studenec. V rámci těchto 5 kontrol policisté prověřili 104 vozidel, 176 osob a 338 dokladů.

Při takových opatřeních je samozřejmostí i spolupráce s policisty z jiných organizačních článků nebo se subjekty mimo policii. K této spolupráci došlo například 6. února při kontrolách ubytovacích zařízení, kde byli policisté společně s pracovníky Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje. Jednalo se o tři ubytovny v Klatovech, ve kterých bylo zkontrolováno 50 cizinců ze třetích zemí, 11 cizinců (občanů EU) a 4 občané ČR. Nebylo zjištěno porušení povinností ubytovatelů, nicméně KHS měla podezření na porušení hygienických předpisů, kterým se dále zabývala po své linii. Dále bylo zjištěno porušení požárních předpisů, kdy toto bylo policisty postoupeno příslušnému orgánu požární ochrany. V úterý 20. února pak policisté společně s revizory Plzeňských městských dopravních podniků kontrolovali cizince cestující městskou hromadnou dopravou v Plzni na Borských polích. Poslední zajímavá akce se uskutečnila 13. února a jejím účelem bylo prověření firmy, kde jsou cizinci zaměstnáváni. Jednalo se o jednu z firem na Rozvadově a policisty nebylo zjištěno protiprávní jednání v souvislosti s nelegálním pobytem či neoprávněným zaměstnáváním cizinců. Podobné kontroly jsou samozřejmě plánovány i nadále.

Mimo tyto akce se policistům z odboru cizinecké policie podařilo 7. února realizovat záchyt 3 cizinců ze třetích zemí v obci Buková, kteří pobývali na našem území neoprávněně. Proběhlo s nimi správní řízení ve věci správního vyhoštění, v rámci kterého bylo rozhodnuto o jejich vyhoštění z členských států EU na dobu jednoho roku.

nprap. Ondřej Hodan
27. února 2024

Odkazy do noveho okna

Tranzitní nelegální migrace

Tranzitní nelegální migrace 

Detailní náhled

Tranzitní nelegální migrace

Tranzitní nelegální migrace 

Detailní náhled

Tranzitní nelegální migrace

Tranzitní nelegální migrace 

Detailní náhled

Tranzitní nelegální migrace

Tranzitní nelegální migrace 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem