Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Celé své úspory vložil do Bitcoin automatu

ÚSTÍ NAD LABEM - I přesto, že jsou těmito zprávami plná média a banky rozesílají upozornění, tak jsou podvodníci stále úspěšní. 

Další z řady bitcoinových podvodů
Policisté z oddělení hospodářské kriminality vyšetřují další případ podvodu pod smyšlenou legendou narušení bezpečnosti účtu. Poškozený 47letý muž byl telefonicky kontaktován falešným pracovníkem jedné z bank. Pod smyšlenou legendou, že u jeho účtu došlo k narušení, poškozený na základě pokynu vybral ze svého účtu částku 540 tisíc korun. I přesto, že od své banky byl ještě následně informován prostřednictvím SMS zprávy, aby si dal pozor na podvodné jednání, tak tuto částku dle instrukcí vložil do po částech do Bitcoin automatu v centru města.

Kradla jako straka
Ústeckým policistům se podařilo objasnit a následně ve zkráceném přípravném řízení sdělit podezření 41leté ženě z trestného činu Krádeže. Podezřelá se ve třech případech dopustila krádeží v obchodě, kdy svou pozornost převážně směřovala na kosmetiku a elektrický kartáček. Svým jednáním způsobila škodu kolem 8 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že byla v minulosti pro obdobnou trestnou činnost odsouzena, tak jí hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Ústí nad Labem 10. června 2022
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem