Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Část nákladu musel složit!

TRUTNOVSKO - Přetížená komunikace. 

O 1,5 tuny včera ve Dvoře Králové nad Labem překročil největší povolenou celkovou hmotnost soupravy řidič nákladního vozidla Scania s připojeným přípojným vozidlem, když ho kontrolovali dopravní policisté.

přetížení nákladního vozidlapřetížení nákladního vozidlaŘidič na výzvu policistům předložil všechny doklady a s negativním výsledkem se podrobil dechové zkoušce na alkohol. Poté ho vyzvali k provedení kontroly největší přípustné hmotnosti soupravy a kontroly největší přípustné hmotnosti na nápravu vozidla v nedalekém areálu, kam je řidič následoval. Tam policistům předložil rozhodnutí o povolení zvláštního užívání pozemní komunikace, které povoluje zvláštní užívání pozemních komunikací pro přepravu zvlášť těžkých nebo rozměrných předmětů a užívání vozidel, jejichž hmotnosti přesahují míru stanovenou vyhláškou.

Nízkorychlostní kontrolní vážení i tak ukázalo, že oproti vydanému rozhodnutí o povolení zvláštního užívání pozemní komunikace, řidič překročil největší povolenou hmotnost nákladu o 1, 5 tuny.

Policisté na místě sepsali oznámení přestupku fyzické a právnické osoby a ve správním řízení jim hrozí každému pokuta do výše půl milionu korun!

Nutno zdůraznit, že řidiči „dopraváci“ zakázána další jízdu, a proto musel část kulatiny složit v místním areálu, aby mohl pokračovat v jízdě.

por. Pižlová Šárka, DiS.
21. 2. 2018, 11:20

  

Odkazy do noveho okna

přetížení nákladního vozidla

přetížení nákladního vozidla 

Detailní náhled

přetížení nákladního vozidla

přetížení nákladního vozidla 

Detailní náhled

přetížení nákladního vozidla

přetížení nákladního vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem