Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Část lupu měnili za pervitin

CHOMUTOVSKO - Dvojice připravila několik majitelů o jízdní kola; Dealer obviněn; Po pár pivech havaroval. 

Policisté trestně stíhají dva muže, kteří se měli dopustit několika krádeží převážně jízdních kol z koláren domů na různých místech v Klášterci nad Ohří. Celkem takto majitelům „zmizelo“ sedm jízdních kol a koloběžka, vše v celkové hodnotě bezmála 50 tisíc korun.  Kláštereckým policistům se podařilo zjistit, že vloupání do koláren by se měli dopouštět dva zmínění muži. Ti měli krást většinou společně, ale v některých případech i každý sám. Odcizená kola pak měli dotyční buď prodat, nebo je vyměnit za pervitin, kteří oba užívají. Drogu výměnou za kola získal mladší z mužů, který se pak o ni „podělil“ se svým kamarádem.

Část odcizených věcí se policistům podařilo vypátrat a vrátit jejich majitelům.

Oba muži (ve věku 30 a 31 let) teď čelí obvinění ze spáchání trestného činu krádeže a mladší z nich navíc i z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ten by mohl být odsouzen až k pěti rokům za mřížemi. Jeho „kolegovi“ pak za krádež hrozí dvouletý trest.

Dealer obviněn

Začátkem měsíce zahájila komisařka služby kriminální policie a vyšetřování v Kadani trestní stíhání 46letého muže z Klášterce nad Ohří. Viní ho z distribuce pervitinu. Poznatek o možné trestné činnosti dotyčného vyplynul z šetření, které kriminalisté prováděli v souvislosti se zjišťováním pachatelů majetkové trestné činnosti v Klášterci nad Ohří.

Podle zjištění policistů měl nyní již obviněný muž nejméně od roku 2021 v místě svého tehdejšího bydliště, ale i jinde v Klášterci, distribuovat pervitin jeho uživatelům. Za drogu měl obvykle obdržet finanční hotovost. Kriminalisté však zjistili také případy, kdy muž pervitin poskytl výměnou za jízdní kola, mobilní telefon nebo hodinky.

Pokud soud uzná obviněného vinným z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, může ho odsoudit až k pětiletému trestu odnětí svobody.

Po pár pivech havaroval

O štěstí může mluvit 34letý muž z Jirkova, který v červenci během víkendové noci řídil vozidlo opilý. Zřejmě kvůli tomu ho v ulici Mostecká v Chomutově přemohla únava a dostavil se mikrospánek. Pak již události nabraly rychlý spád, řidič přejel s vozidlem nejprve do protisměru a poté vyjel mimo silnici a skončil v příkopu. Ke zranění ani větší škodě na vozidle nedošlo. Dechové zkoušky, kteří policisté s mužem na místě provedli, ukázaly hodnoty přesahující 1,5 promile alkoholu, jehož užití dotyčný také přiznal. Prý měl před jízdou pět velkých piv.

Kvůli své nerozvážnosti teď řidič čelí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 10. srpna 2022

.

vytisknout  e-mailem