Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Čarodějky, Ajax a hrad

MŘP - Pálení čarodejnic, Ajax a hrad 

1. čarodějky1. čarodějky
Pálení čarodějnic
Jako každým rokem, tak i letos se ostravští policisté zapojili do sportovně-preventivního dopoledne ve Staré Bělé. Malí čarodějové i čarodějky se na hřiště “slétli“ z mateřských škol Mitrovická a Blanická a následně i žáci ze základní školy na ul. Junácké.  Pro děti byl přichystán bohatý program. Po splnění různorodých úkolů na mnoha stanovištích, mimo jiné i v preventivním stánku policistů, dopolední program završila ukázka kynologů. Všem dětem předvedli poslušnost psů, vyhledání drog i zadržení pachatele.  Děti ukázku odměnily velkým potleskem a již teď se těší na příští rok.





Ajax

2. Ajax-stanoviště2. Ajax-stanoviště
Policisté z obvodního oddělení Ostrava Zábřeh zorganizovali pro „druháčky“ ze základních škol na ul. Kosmonautů dopoledne s Ajaxem. Do těchto základní ch škol pravidelně docházeli od začátku školního roku  2010/2011 v rámci realizace celorepublikového projektu  Ajaxův zápisník. Po celý školní rok „druháčky“ seznamovali s policejní práci, ale i s různými nástrahami dnešní doby – cigaretami, alkoholem, drogami, hazardními hrami, ale rozdávali i cenné informace z oblasti dopravní výchovy či vlastního bezpečí.
Dopoledne, ve sportovním policejním areálu v Ostravě Hulvákách,  již tradičně zahájili policejní kynologové. Ukázka poslušnosti psů, vyhledání a zadržení pachatele opět sklidila velký úspěch a děti psovody odměnily potleskem. Následně se rozdělily do skupinek a postupně prošly tři stanoviště. Na prvním si mohly vyzkoušet výstroj policistů a prohlédnout služební vozidlo.  Na druhém měly za úkol správně vybarvit semafory a zároveň si zopakovali zásady správného přecházení vozovky. Na posledním stanovišti si zopakovaly význam dopravních značek.
V červnu policisty čeká poslední návštěva žáků  při které si popovídají, jak strávit bezpečně prázdniny.  Ty nejaktivnější a nejšikovnější odmění drobným upomínkovým předmětem.


Hrad žije první pomocí 2011

3. Hrad-stánek3. Hrad-stánek
Již čtvrtým rokem se ostravští policisté účastní akce pod názvem „Hrad žije první pomocí“, která se konala v areálu Slezskoostravského hradu.  Jednalo se o soutěž v poskytování první pomoci nezdravotnických složek integrovaného záchranného systému.  Pro soutěžící  organizátoři připravili 10 stanovišť, které simulovali reálné situace ze života. Pod různorodými názvy stanovišť  např. Jak se staví sen, se skrývala modelová situace úrazu na stavbě.
Policisté se však účastnili i doprovodného programu. Po zahájení mohli návštěvníci zhlédnout ukázku policejních kynologů. Po již tradiční poslušnosti psů mohli návštěvníci přihlížet i vyhledání a zadržení pachatele.  K dispozici byl i preventivní stánek.  Zde byly informační letáčky, ale i testy pro chodce, cyklisty.  Ti nejšikovnější, zejména z řad dětí, získali drobné upomínkové předměty.


Fotogalerie zde


por. Mgr. Kateřina Špoková
PIS Ostrava
8. května 2011

 

 

vytisknout  e-mailem