Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Byl v pátrání, se zákazem pobytu, přesto měl krást

Frýdek-Místek - policisté jej zadrželi krátce po činu. 

Krátce po vloupání policisté zadrželi podezřelého. A nezůstalo jen u vloupání. Dotyčný má mít na svědomí další trestnou činnost, také zákaz pobytu v okrese Frýdek-Místek, navíc byl v pátrání a ještě se vydával se za někoho jiného.

Minulý čtvrtek ve večerních hodinách přijal operační důstojník na lince 158 oznámení o vloupání do skříňky vlakvedoucího v osobním vlaku a odcizení jeho brašny s věcmi. Poškozený také uvedl popis možného pachatele s tím, že z vlaku vystoupil ve stanici Lískovec na Frýdecko-Místecku. Tyto informace byly předány hlídkám do éteru, které ihned vyjely na místo a prováděly pátrání po pachateli v okolí. Když hlídka speciální pořádkové jednotky projížděla kolem nádraží, všimla si muže vycházejícího zpoza budovy od kolejiště. Ten odpovídal popisu, proto se ho rozhodli zkontrolovat. Muž měl u sebe v taštičce kleště i šroubovák. Neměl však při sobě odcizené věci, proto se jeden z policistů vydal po jeho stopách ve sněhu, které ho zhruba po 100 metrech dovedly k odcizené brašně odhozené v lese za nádražím. I když se podezřelý strážcům zákona představil jako někdo jiný, netrvalo dlouho a policisté zjistili jeho skutečnou totožnost. Následnou lustrací bylo zjištěno, že muž je v pátrání, kdy na něj byl vydán předchozí souhlas se zadržením pro jinou majetkovou trestnou činnost. Také měl platný zákaz pobytu v okrese Frýdek-Místek.

Policisté dotyčného zadrželi a předali jej kolegům z obvodního oddělení Frýdek-Místek. Ti v něm díky své osobní znalosti poznali možného podezřelého z krádeže 5 kusů parfémů v jedné z prodejen drogistického zboží, ke které došlo tři dny před jeho zadržením. Ve zkráceném přípravném řízení tak 26letému muži sdělili podezření z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jak dále kolegové zjistili, podezřelý teprve před dvěma měsíci opustil brány věznice, kde si odpykával trest za předchozí trestnou činnost. U výslechu s policisty spolupracoval a k vytýkaným skutkům se doznal. I přes jeho přání, aby mu policisté dali druhou šanci a on mohl zůstat na svobodě, si nyní na rozhodnutí o vině a trestu počká ve vazbě. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Není vyloučeno, že mu budou prokázány také další skutky majetkového charakteru na Ostravsku a Karvinsku.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
23. ledna 2024

vytisknout  e-mailem