Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Byl to podvod?

LITOMĚŘICKO – Nemá traktor ani peníze... 

Neznámý pachatel nabízel prostřednictvím internetové inzerce k prodeji zemědělskou techniku. Zájem projevil muž z Roudnicka, který chtěl koupit jeden z nabízených traktorů. Neznámý „prodejce“ od něj vylákal finanční zálohu 70 tisíc korun, kterou poškozený poslal bankovním převodem na zahraniční účet. Po odeslání peněz s ním podvodník přestal komunikovat. Poškozený neobdržel traktor ani zpět své peníze Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Po neznámém pachateli policisté pátrají.

Výše uvedené podvodné jednání není ojedinělé. Policisté se v poslední době stále více setkávají s obdobnými případy a nejčastěji jde o prodej motorových vozidel, ale také např. o nejrůznější drahé či unikátní sportovní vybavení.

Uvedenou trestnou činnost páchají v rámci celého světa dobře organizované skupiny cizinců. Peníze zpravidla putují na střední východ či do jižních zemí a z účelově založených kont jsou přeposlány do bank třetího světa, kde už je nelze dohledat. Samotné šetření věci zpravidla naráží na absenci mezinárodních smluv o policejní spolupráci u zúčastněných států, případně nedohledatelnost místa a toku peněz odkud probíhala komunikace.

Jak bezpečněji nakupovat na internetu – více ZDE.

Krádež kabelů

Krádeží elektrických kabelů z volně přístupného staveniště se zabývají Roudničtí policisté. Neznámý pachatel odcizil uvedený elektromateriál v hodnotě 50 tisíc korun z prostoru staveniště. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po pachateli policisté pátrají.

V obchodě byl kapsář…

Při nákupech v jenom z obchodů v centru Litoměřic byl počátkem týdne okraden starší muž. Neznámý pachatel mu nepozorovaně odcizil z kapsy bundy, kterou měl poškozený na sobě, peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Škoda je vyčíslena na více než 1 tisíc korun. Po kapesním zloději a odcizených věcech policisté pátrají.

Litoměřice, 18. 1. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem