Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Byl pod vlivem a přeci se rozhodl řídit

DĚČÍN - Následkům svých rozhodnutí čelí každý ... 

Kápla z toho pětistovka

DĚČÍN - V uplynulých dnech policisté z Podmokel pracovali na případu poškozeného mincovníku v děčínském obchodním centru. Přístroj na výběr poplatku za užití zdejších toalet padl do oka mladému lapkovi, který jej poničil a z jeho mincovníku odebral uloženou finanční hotovost. Po ohledání pověřených osob  a prověřování všech okolností  nedávného incidentu vyšlo najevo, že oprava vyjde na dva a půl tisíce českých korun. Rukou nenechavého mládence zmizelo 500,- Kč v drobných mincích. Ve středu osmnáctého ledna letošního roku místní policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což mu v jeho případě hrozí až tříletý trest odnětím svobody.

Za volant i přes zákaz

DĚČÍN - Večerní jízda po děčínského náměstí v centru Děčína přinesla místnímu řidiči odhalení hend dvou jeho prohřešků. Šestnáctého ledna letošního roku projížděl ulicemi centra Děčína směrem k Hrnčířské ulici, kde ho zastavila hlídka zdejších policistů. Během silniční kontroly vyšlo najevo, že řidič má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel až do prosince 2020. Navíc byl vyzván k provedení testu na přítomnost návykových látek. Kontrolovaný muž se mi podrobil a  ukázalo se, že je pod vlivem návykových látek. Další jízda mu byla zakázána a jeho prohřešky jsou policisty dále zpracovávány jako přestupek v dopravě a přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, který je předán k dalšímu opatření státnímu zástupci ve zkráceném přípravném řízení.  

Spal v kanceláři

DĚČÍN – Osmnáctého ledna letošního roku krátce po půlnoci odhalil pracovník bezpečnostní agentury během své pravidelné noční obchůzky narušení objektu na Děčínsku. Na místo události vzápětí vyjeli  policejní hlídky, které společně prohledávaly vnitřní prostory areálu. V jedné z místností nalezly spícího muže, který byl pod jejich dohledem převezen do policejní cely. Orientační dechovou zkouškou bylo zjištěno, že muž byl pod vlivem alkoholu. Jeho nepovolaným vstupem do objetu děčínské společnosti vznikla škoda ve výši deseti tisíc českých korun. Ještě téhož dne o několik hodin později si zadržený muž vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a byl propuštěn na svobodu. Případem se ve zkráceném přípravném řízení zabývají policisté z děčínského obvodního oddělení.

Požár se obešel bez zranění

ŠLUKNOV - Od šestnáctého ledna letošního roku pracují rumburští policisté na případu požáru obytného domu v Císařském na Šluknovsku. Během něj byly v rámci ochrany života a zdraví evakuovány tři desítky obyvatel zdejšího obytného domu.  Incident se podle současných informací obešel bez zranění. Podle vyjádření zástupce vlastníka nemovitosti byla požárem způsobena škoda ve výši 500.000,- Kč. Policisté spolupracují s hasičským vyšetřovatelem požárů  a v současné chvíli pracují i s verzí jeho úmyslného založení. Nedávný požár tak skončil pod drobnohledem rumburských kriminalistů s ohledem na přečin obecné ohrožení.

Děčín 19. ledna 2018

nprap. Petra Trypesová
Oddělní tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem