Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Byl obviněn z pomluvy

TRUTNOVSKO - Sdělil o nich smyšlené údaje, které je znevážily v zaměstnání!  

Policejní komisař státnímu zástupci předal návrh na podání obžaloby proti osmatřicetiletému muži, který je obviněný z přečinu pomluva. Ten koncem listopadu loňského roku obvinil policisty ze Špindlerova Mlýna z toho, že při zákroku proti jeho osobě byli pod vlivem omamných a psychotropních látek.

Policisté se ve středu 25. listopadu 2015 rozhodli zkontrolovat vozidlo Volkswagen jedoucí z Bedřichova do centra. Řidič vozidla začal před policisty ujíždět a nedbal výzev k zastavení. Policisté ho pronásledovali až před dům, kde zastavil. Z vozidla viděli vystupovat muže, který jim ovšem tvrdil, že pouze obhlíží svůj majetek a že žádné vozidlo neřídil. Z důvodu, že řidič s policisty nespolupracoval, nesdělil jim svou totožnost a na konec chtěl z místa utéct, byl eskortován na policejní služebnu. Tam se podrobil dechové zkoušce na alkohol s pozitivním výsledkem 1,3 promile alkoholu v dechu. Po zjištění totožnosti a dalších úkonech byl ze zajištění propuštěn.

Cestou domů zavolal na linku 158 a operačnímu důstojníkovi oznámil, že policisté byli pod vlivem omamných a psychotropních látek. To však jednoznačně vyloučil provedený test na drogy, který provedl nadřízený zasahujících policistů. Toto nepravdivé tvrzení ohrozilo jejich vážnost u spoluobčanů a poškodilo to jejich pověst v zaměstnání.

Obviněnému z přečinu pomluva v případě prokázání viny hrozí roční pobyt za mřížemi.

Související článek z 1. prosince 2015

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
1. prosince 2016, 13:30

vytisknout  e-mailem