Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Bydliště jako sklad zbraní

HRADECKO - Pro muže si došla zásahová jednotka. 

V neděli 28.11. v podvečerních hodinách jsme na lince 158 přijali oznámení o možné střelbě na jeden dům v Nechanicích. Ke střelbě mělo dojít ve večerních hodinách, kdy oznamovatel uslyšel zvuk sypajícího skla. Po obhlídce domu zjistil, že má v jednom pokoji v horním patře prostřelené okno a žaluzii. Pod oknem nalezl střelu. Naštěstí se nikomu nic nestalo, celá rodina byla v tu dobu v přízemí.
Policisté případ zadokumentovali a okamžitě začali po střelci pátrat. ​Šetřením si vytipovali možného podezřelého muže bydlícího v sousedství. Jelikož měli důvodnou obavu, že bude ozbrojený a tudíž nebezpečný, byla k jeho zadržení nasazena zásahová jednotka. Muže zadržela a odchytla i jeho agresivního psa, kterého předala strážníkům městské policie k dočasnému umístění do útulku.
Třiadvacetiletý muž byl následně obviněn z trestných činů nedovolené ozbrojování a poškození cizí věci, k čemuž se doznal a za což mu hrozí až dvouleté vězení.
Policisté při domovní prohlídce zajistili 17 různých zbraní, přes 2300 nábojů různých ráží, 16 prázdných zásobníků, 2 plastové láhve se střelným prachem, průkazy zbraní a zbrojní průkazy. Jedna zbraň - samonabíjecí pistole, z které se mělo naposledy střílet, byla předána ke znaleckému zkoumání. Z evidencí policisté zjistili, že zbraně a průkazy patří jeho otci, s kterým sdílí společnou domácnost.. Sedmačtyřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání dvou přestupků - řádně nezajistil své zbraně proti krádeži a umožnil manipulaci se zbraněmi osobě, která nemá zbrojní průkaz. 

por. Iva Kormošová
2.12.2021, 11.30

Odkazy do noveho okna

prostřelené okno

prostřelené okno 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem