Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Bydlí na účet podvedené firmy

BRNO: Hledaný podvodník byl vypátrán a je stíhaný vazebně. 

AKTUALIZACE:

Po zveřejnění byl hledaný muž v pátek 3. února 2023 vypátrán v v jednom z pražských hotelů. Soudce v neděli rozhodl o jeho vzetí do vazby. Policie děkuje za spolupráci.

Zajímavý způsob využití služeb v hotelích praktikuje čtyřiatřicetiletý muž. Osloví hotel s požadavkem na opakované ubytování. Má jedinou podmínku, poskytnuté služby podmiňuje vystavením faktury a jejím následném proplacení ve stanoveném termínu. Zašle elektronickou objednávku jménem firmy, která mimo jiné o jeho počínání nemá žádné tušení. Při sjednání platebních podmínek pamatuje na delší splatnost faktury. Jakmile se přiblíží splatnost první faktury, přesně podle plánu pobyt v hotelu ukončí. Následně zamíří do jiného hotelu, kde se prezentuje navlas stejně. Takto se muž v průběhu druhé poloviny loňského roku ubytoval v několika hotelích v Brně, Pardubicích, Hradci Králové či Jihlavě. Muž si ani nedělá velké starosti s krytím své nezákonné činnosti. Dokonce se bez jakýchkoliv okolků ubytovává pod svým pravým jménem. Hledaný muž, kterého pracovníci z poškozených hotelů poznali, má nemalé zkušenosti s podvody. V minulých měsících inzeroval na internetových portálech různé zboží. Dopředu si nechal zaplatit, zboží ale nedodal a s kupujícími přestal komunikovat. Zatím se mu podařilo prokázat téměř dvě stě padesát případů se škodou více než půl miliónu korun.

Informace k pohybu hledaného muže můžete sdělit kriminalistům na tísňovou policejní linku 158. Policie děkuje za spolupráci!

Pokud je výše uvedený odkaz neaktivní, důvody pátrání pominuly.

por. Bohumil Malášek, 2. února 2023

vytisknout  e-mailem