Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Buďte obezřetní, i o Dušičkách

KRAJ – Na silnice i k hřbitovům zamíří ve zvýšeném počtu i policisté. 

Větší provoz na silnicích v celém Královéhradeckém kraji a zvýšenou návštěvnost na hřbitovech s sebou nese blížící se Památka zesnulých. Nejvíce pozůstalých se vydá na hřbitovy o víkendu před Dušičkami, tedy 28. a 29. října a potom přímo v den Dušiček, tedy 2. listopadu. Z tohoto důvodu posílí Policie ČR i letos svůj výkon po celém Královéhradeckém kraji a ve vybraných městech navíc bude svou činnost koordinovat s městskými policiemi.

Policisté budou v této době ve zvýšené míře dohlížet v rámci kraje nad plynulostí a bezpečností silničního provozu, hlídky budou kontrolovat dodržování veřejného pořádku a v neposlední řadě také působit na poli prevence. Svátky s sebou totiž nesou i zvýšené riziko spočívající v krádežích věcí z motorových vozidel či věcí, které si lidé na hřbitovech odkládají nebo je ponechávají bez jakéhokoliv dozoru. 

Policie nabádá všechny, kteří se chystají uctít památku a hodlají se vydat autem na hřbitov, aby byli tolerantní a ohleduplní vůči ostatním řidičům a aby dbali doporučení a pokynů policistů na svých cestách. Zároveň upozorňujeme všechny návštěvníky hřbitovů, aby si ve svých odstavených automobilech rozhodně nenechávali na viditelných místech žádné cenné věci. Tímto preventivním opatřením může každý z nás předejít násilnému vniknutí do motorového vozidla.

Dále návštěvníkům doporučujeme, aby i v případě, že jdou pouze vyndávat věci ze zavazadlového prostoru (věnce, svícny, domácí mazlíčky apod.), nenechávali na palubní desce či předních sedadlech odloženého cennosti – potenciálnímu pachateli stačí čas v řádech jednotek sekund, aby si otevřel dveře vozidla a bez povšimnutí sebral Vaše věci.

Buďte obezřetní a vyhněte se nepříjemným situacím.

por. PhDr. Ondřej Moravčík, Ing. Magdaléna Vlčková
26. října 2017; 13:48

vytisknout  e-mailem