Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Brutální útoky

Kriminalisté z pražské Palmovky dopadli útočníka, který se dopustil několika brutálních napadení. 

Kriminalisté druhého oddělení třetího policejního obvodu v uplynulých dnech zadrželi dvaačtyřicetiletého cizince, který se od května minulého roku do současnosti dopustil hned několika brutálních napadení.

První případ kriminalisté evidují v květnu minulého roku na ubytovně v Praze 8. Tam byl upozorněn dvěma muži na zákaz kouření v prostorách společné kuchyňky. To se mu však nelíbilo a tak oba brutálně napadl. Jednomu z nich zlomil nos a rozlámal obličejové kosti a druhému způsobil několik tržných ran v obličeji. Svůj útok navíc doprovázel výhrůžkami zabitím. To, že měl v době napadení, podezřelý viditelně u sebe nůž, u poškozených, obavu o svůj život a zdraví jen umocnilo.

Dalšího napadení se podezřelý dopustil v listopadu minulého roku u obchodního centra v pražských Vršovicích. Zde po krátké slovní rozepři napadl o šest let mladšího muže, kterého opakovanými údery do obličeje a horní poloviny těla srazil na zem. Poté jej kopal do hlavy a zad. Útok trval několik minut a jen shodou šťastných okolností při něm nedošlo k závažnější újmě na zdraví poškozeného.

Třetí útok se stal v polovině března tohoto roku v Praze 4, kde na ulici útočník napadl staršího muže. Po poškozeném urputně požadoval cigaretu a následně chtěl, aby si sundal brýle. Muž ze strachu nasedl do svého auta, kde se uzamkl. Podezřelý vzal z blízkého staveniště cihlu a tu prohodil předním oknem vozidla po poškozeném, přičemž mu způsobil poranění ramene a škodu na vozidle.

Vzhledem k tomu, že se cizinec pohyboval po celém území hlavního města a bydliště střídal, podařilo se ho kriminalistům zadržet až v uplynulých dnech. Jelikož kolegové pracovali s informací, že se jedná o bývalého profesionálního vojáka, který ovládá bojová umění a věnoval se aktivně boxu a mohl být ozbrojen, použili při jeho zadržení donucovacích prostředků. Nejprve hrozbu namířenou střelnou zbraní, a protože se podezřelý aktivně zadržení i nadále bránil, tak hmaty, chvaty a údery a teleskopický obušek. Po zadržení u muže policisté nalezli pět speciálně upravených vrhacích nožů.

Dvaačtyřicetiletý cizinec byl obviněn ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, který soudce Obvodního soudu pro Prahu 8 akceptoval.     

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 31. 3. 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem