Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Brutální útok na ženu

Kriminalisté z pražské Palmovky zabývající se objasňováním loupežných přepadení zadrželi cizince, který kopl ženu na zastávce do obličeje a následně ji oloupil. 

Celý případ se stal v neděli 11. července krátce po jedné hodině ranní na tramvajové zastávce Husinecká v Praze 3. Podezřelý nejprve s poškozenou navázal slovní kontakt a poté ji kopl do obličeje. Poškozená se po útoku sesunula na lavičku a útočník jí z krku strhl řetízek a odcizil kabelku. Pětadvacetiletá žena po tomto brutálním útoku utrpěla velmi vážná zranění, která si vyžádala hospitalizaci v nemocnici.

Kriminalisté z pražské Palmovky během velmi krátké doby vypátrali a ve středu 14. července v Praze 4 zadrželi podezřelého cizince. Ten zrovna se svými kamarády popíjel pivo před hospodou. Jelikož podezřelý při zadržení kladl aktivní odpor, museli ho kriminalisté za užití donucovacích prostředků zpacifikovat a omezit na osobní svobodě. Vzhledem k tomu, že muž svým jednáním způsobil poškozené těžkou újmu na zdraví, převzali si celý případ kriminalisté prvního oddělení Krajského ředitelství hlavního města Prahy.

Pětatřicetiletý cizinec je v současné době obviněný ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež. V případě odsouzení mu hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval, podal návrh na vzetí obviněného do vazby, čemuž soud vyhověl.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 21. 7. 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem