Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bruntál - Žádost o informace

Žadatel žádá o informace ke konkrétnímu číslu jednacímu a ke služebnímu poměru dvou osob 

Žadatel zažádal o informace ke konkrétnímu č.j. a ke služebního poměru a ukončení u dvou osob

Žadatel požadujete poskytnutí informace ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., v níž žádá následující, cituji:

1) Zda bylo vyhověno mé žádosti a bylo provedeno přezkoumání oprávněnosti podaného oznámení o přestupku z 20.09.2013, které podalo OO PČR Bruntál, Sladovnická 14 na správní orgán … ČVS KRPT-…., které zpracoval pprap. ….a za orgán policie podepsal v zastoupení npor. …? V případě kladné odpovědi, tak s jakým výsledkem a jaké z toho byly vyvozeny důsledky, resp. zda byly podniknuty nějaké kroky k nápravě ?

2) Zda policisté pprap. … a npor. ….. slouží k dnešnímu dni i nadále u Policie ČR u územního odboru Bruntál na OOPČR popř. jinde u bezpečnostních sborů a pokud ne, jakým způsobem a kdy byl s nimi skončen služební poměr ve smyslu § 41 zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů ?

3) Pokud služební poměr policistů pprap…. a npor. … u PČR již skončil, uveďte prosím důvody ve smyslu § 41 (citace) buď dle písm. a) uplynutím doby určité nebo dle písm. b) propuštěním zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů (důvody pod písm. c) a d) nepřichází vzhledem k jejich věku v úvahu).

4) Zda byli policisté pprap…. a npor. … v době od září 2013 do skončení služebního poměru převedeni na jiné oddělení PČR ve smyslu §§ 25-27 zákona a o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů a pokud ano, tak kdy a kam na základě jakého ustanovení zákona?

5) Jestliže byl s policisty pprap…. a npor. … ukončen služební poměr dle § 41 písm. b) propuštěním dle zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, sdělte rovněž důvod v souladu s § 42 odst. 1 písm. a) až m) tohoto zákona, čímž žádám o podání informace, zda některý z uvedených policistů :

> byl pravomocně odsouzen pro trestný čin spáchaný úmyslně nebo byl pravomocně odsouzen pro trestný čin spáchaný z nedbalosti a jednání, kterým trestný čin spáchal, je v rozporu s požadavky kladenými na příslušníka,

> bylo v řízení o úmyslném trestném činu pravomocně rozhodnuto o podmíněném zastavení jeho trestního stíhání, bylo pravomocně schváleno narovnání nebo bylo pravomocně rozhodnuto o podmíněném odložení návrhu na potrestání a jednání, kterým trestný čin spáchal, je v rozporu s požadavky kladenými na příslušníka nebo porušil služební slib tím, že se dopustil zavrženíhodného jednání, které má znaky trestného činu a je způsobilé ohrozit dobrou pověst bezpečnostního sboru,

> mu byl uložen kázeňský trest odnětí služební hodnosti nebo porušil omezení stanovená v §§ 47 nebo 48, či pozbyl státní občanství ČR,

> dle lékařského posudku poskytovatele pracovnělékařských služeb dlouhodobě pozbyl zdravotní způsobilost k výkonu služby

> mu bylo odňato osvědčení o tělesné zdatnosti nebo o odborné způsobilosti stanovené zvláštním právním předpisem

> podle posudku psychologa bezpečnostního sboru pozbyl osobnostní způsobilost k výkonu služby,

> byla jeho svéprávnost omezena nebo uplynula doba uvedená v § 32 odst. 2 a důvod pro zařazení do zálohy pro přechodně nezařazené nepominul, nebo požádal o propuštění

Povinný subjekt žádost posoudil a žadateli poskytuje tyto informace:

K otázce č. 1 uvádíme:

V odpovědi na Vaši žádost Vám zasíláme přílohu s vyrozuměním Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje ÚO Bruntál, které Vám bylo, na Vámi uvedenou adresu, zasláno poštou dne 11. 4. 2016. K vyzvednutí z Vaší strany v úložní době nedošlo (viz. přiložená kopie obálky).

K otázce č. 2 uvádíme:

Policisté uvedení ve Vašem dotazu k dnešnímu dni jsou stále ve služebním poměru příslušníka Policie České republiky. Policista npor.… je zařazen u Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje územního odboru Bruntál a policista pprap.….. je zařazen v rámci Krajského ředitelství hlavního města Prahy.

K otázce č. 3 a 5 uvádíme:

Služební poměr u policistů uvedených ve Vašem dotazu neskončil, stále trvá.

K otázce č. 4 uvádíme

U Vámi jmenovaného policisty pprap. .. došlo ke dni 1. 6. 2016 k ustanovení na jiné služební místo v souladu s § 26 odst. 1 zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů v rámci Krajského ředitelství hlavního města Prahy. S ohledem na jinou personální pravomoc nám dnes již nejsou k tomuto policistovi dostupné bližší informace.

vytisknout  e-mailem