Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Brita s Duranem vypátrali pachatele

ÚSTÍ NAD LABEM - Policejní psovodi si připsali další úspěšný zadržení pachatele. 

Ústeckým psovodům se krátce po sobě podařilo zadržet dva pachatele vloupání do objektu. V prvním případě byl policejní psovod operačním důstojníkem povolán do areálu Českých drah. Oznamovatel zavolal na linku 158, že se do jedné z budov někdo vloupal. Po příjezdu na místo objekt již prohledávali dvě policejní hlídky. Psovod se služebním psem Duranem se k nim hned připojil a začal pracovat. Po prohledání objektu a zkonstatování, že je prázdný se ale Duranovi nechtělo pořád odejít a vyštěkával u zamčených dveří. Za dveřmi ale bylo hrobové ticho. Policistům to nedalo a Duranovi, který je už tolikrát ve „štichu“ nenechal, věřili. Na dveře zabouchali a vyzvali pachatele, aby je otevřel. Ten po velmi krátkém váhání dveře otevřel a policisté jej zadrželi. Jednalo se o 37letého muže s bohatou trestní minulostí. Policejní psovod Duranovi dopřál to, že toho „svého“ pachatele si mohl společně s policisty doprovodit do služebního vozidla.

V druhém případě byla velmi úspěšná při zadržení pachatele fenka Brita. Ta byla společně s policejním psovodem povolána v úterý kolem třetí hodiny ranní do objektu České Besedy. Pachatel ve chvíli, kdy viděl přijíždějící hlídky, tak vyskočil z okna druhého patra a zmizel. Policisté společně s psovodem objekt propátrali, kdy nikdo jiný se v něm nenacházel. Policejní psovod s Britou propátrával i okolí budovy, kde pes zachytil stopu, kudy pachatel utíkal. Po stopě se hned vydal. K potěšení Brity a velkému zklamání pachatele, který se schoval v ruině vedlejší budovy, byl pachatel po chvilce vypátrán a zadržen. Jedná se o 42letého muže, který v současné době čelí již obvinění ze série majetkové trestné činnosti.

BritaBrita

DuranDuran

Pokud i Vy máte zájem o zajímavou práci u Policie ČR, přidejte se k nám! Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje přijímá do služebního poměru nové uchazeče. Máme především zájem o ty, kteří žijí v Ústeckém kraji, a kteří vnímají práci policisty jako své celoživotní poslání. Další informace k přijetí do služebního poměru zde.

Ústí nad Labem 22. ledna 2021
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem