Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Branný závod „Táhneme za jeden provaz“

JESENÍK - Starší žáci ZŠ ukázali jak umí spolupracovat a táhnout za jeden provaz. 

V areálu běžeckých tratí v bývalých kasárnách v Jeseníku proběhl v pátek 21. října již tradiční branný závod s názvem „Táhneme za jeden provaz“ “, který pořádal Integrovaný záchranný systém (Policie ČR, Hasičský záchranný sbor, Zdravotnická záchranná služba) společně s Městskou policií Jeseník a IPA Jeseník. Tentokrát přišli změřit svoje síly žáci druhého stupně základních škol z celého Jesenicka.

Na start se postavilo celkem 72 závodníků ve tříčlenných smíšených družstvech. Na trati dlouhé tři kilometry bylo připraveno šest stanovišť, na kterých na ně čekala kromě vědomostních testů a fyzické zdatnosti i střelba na cíl. Ještě den před samotným startem to vypadalo, že se bude opravdu jednat o pravý branný závod. Naštěstí nám počasí přálo a po deštivém čtvrtku nás vítala azurová obloha. Na nejvyšším stupni vítězů stanuli v mladší kategorii (6. a 7. třída) žáci ZŠ Česká Ves, druhé místo obsadili závodníci z Lipové - lázní a třetí místo patřilo studentům z Vápenné. Ve starší kategorii (8. – 9. třída) vyhráli studenti školy ZŠ Lipová – lázně a na dalších dvou příčkách zabodovali zlatohorští svěřenci. Výherci za své výkony obdrželi bezpečnostní doplňky na kola, které byly nakoupeny z příspěvku města Jeseník.

Smyslem tohoto závodu bylo naučit děti společné komunikaci a spolupráci, jako je tomu u Integrovaného záchranného systému a dle průběhu akce se to zdařilo. Všichni se shodli, že se dopoledne vydařilo a příští rok se mladší i starší závodníci mohou těšit na další ročník.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

25. října 2016

Odkazy do noveho okna

Branný závod - lanová dráha

Branný závod - lanová dráha 

Detailní náhled

Branný závod - zdravověda

Branný závod - zdravověda 

Detailní náhled

Branný závod - střelba na cíl

Branný závod - střelba na cíl 

Detailní náhled

Branný závod - vítězové starší kategorie

Branný závod - vítězové starší kategorie 

Detailní náhled

Branný závod - zahájení

Branný závod - zahájení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem