Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Brandýští policisté opět navštívili opuštěné děti v Mladé Boleslavi

Praha venkov – VÝCHOD – Tentokrát policisté přijeli s dětmi strávit odpoledne na zahradě Dětského centra a umožnit jim prohlédnutí policejních vozidel a motocyklu. 

Policisté z Prahy venkov – Východ vykouzlili úsměv a rozzářili oči opuštěných dětí ve věku do 3 až 4 let z Dětského centra Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi ve čtvrtek 7. června, když za nimi přijeli s policejními vozy a motorkou. Nevydali se s prázdnou. Díky vedení Územního odboru Prahy venkov – Východ a oddělení tisku a prevence jim přivezli materiál pro tvoření a vyrábění, včetně různých razítek, pastelek, kříd na chodníky, čtvrtek, barevných papírů a další. Největší úspěch sklidila policistka z oddělení tisku a prevence, když otevřela tašku s brumíky a čokoládou. V té chvíli se všechny děti seběhly a prohlídka policejní techniky musela chvíli počkat. Po sladké svačině si děti vyzkoušely, jak se sedí na motorce a zejména jak se zapíná výstražné zvukové a světelné zařízení na služebních vozidlech. Zábava trvala až do doby večeře. Poté se policisté rozloučili nejen s dětmi, ale také s personálem v čele s paní primářkou.

Policisté z Prahy venkov – Východ již po dva roky uspořádali sbírku věcí právě pro tyto děti. Nastřádané oblečení, hračky a veškeré potřebné věci společně s finanční podporou policistů a dárečky přivezli v předvánoční době do Dětského centra v Mladé Boleslavi.

V této činnosti budeme pokračovat i nadále. Je to minimum, co lze pro tyto děti udělat a jejich nelehký životní start jim alespoň částečně zpříjemnit.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
11.6. 2018

vytisknout  e-mailem