Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Brala, co se dalo

Koncem ledna letošního roku objasnili pracovníci Služby kriminální policie a vyšetřování Praha IV sérii případů krádeží, ze kterých byla následně obviněna dvaadvacetiletá žena z Berounska. Ta si po určité období loňského roku vybrala jedno konkrétní místo, odkud brala, co se dalo.  

Kriminalisté zjistili a zadokumentovali, že žena začala krást v dubnu loňského roku na jedné konkrétní adrese v obvodu Prahy 10. Z oploceného dvorku, zahrady, předzahrádky, jednoduše z okolí domu kradla vše, co by mohla nějakým způsobem zpeněžit. Jednalo se z větší části o květiny v květináči, různé stromy, stromky, keříky, pokojové květiny, apod. Dále to bylo například nářadí, jako ruční pila, obsekávací strunová sekačka, lopata, ale také další potřeby a vybavení pro zahradu, jako bambusové louče, solární lampičky, meteostanice, zahradní lehátko, stůl a židle, zahradní gril, fritovací hrnec, apod. V období od dubna do září roku 2009, kdy se věci ztrácely, tak majitelům způsobila škodu bezmála 60 tisíc korun. Kriminalisté jí prokázali prozatím 17 takových případů.
 
Odbyt pro kradené zboží nacházela dívka například v různých restauracích, kde si je od ní pravidelně odkupovali. Někdy si objednali také konkrétní věci, které jim obratem sehnala. Potřebovala totiž pravidelný přísun peněz, jelikož se jedná o osobu závislou na omamných a psychotropních látkách, bez trvalého příjmu a bydlení. V průběhu vyšetřování kriminalisté vytipovali jako podezřelou právě tuto dívku. V těchto dnech ji zadrželi. Byla obviněna z trestného činu krádeže a prozatím je vyšetřována na svobodě. Vzhledem k tomu, že byla v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost odsouzena, hrozí jí až dva roky za mřížemi.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková   3.2.2010

vytisknout  e-mailem