Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Bourali na kolech

BLANENSKO: Hned dvě dopravní nehody opilých cyklistů museli o tomto víkendu řešit policisté. 

Právě uplynulou sobotu i neděli poznamenaly dvě dopravní nehody cyklistů, jejichž společným jmenovatelem byl alkohol a výsledkem zranění opilce.
 
První se na cestu vypravil v sobotu odpoledne třiačtyřicetiletý muž z Bílovic nad Svitavou. Se svým kolem to podle očitých svědků příslovečně šněroval ze strany na stranu, aby nakonec při kolizní situaci nedaleko Březiny přepadl přes kovová svodidla lemující v tomto úseku vozovku. Během testu, který provedla přivolaná dopravní hlídka, nadýchal dvě a čtvrt promile alkoholu. Policistům se pohmožděný výtečník přiznal, že popíjel pivo již od pátečního večera a na bicykl usedl zhruba po patnáctém půllitru.
 
K druhému případu vyjížděla nehodová patrola v neděli odpoledne. Pár minut po čtvrté totiž nezvládl v ulicích pod boskovickým hradem jízdu další cyklista, najel na silniční obrubník a havaroval. Lehce zraněný osmatřicetiletý místní muž byl tak společensky unaven, že nemohl ani řádně provést dechovou zkoušku. Konkrétní hodnoty ovlivnění lihovinami v jeho případě určí až následný toxikologický rozbor vzorků krve odebrané zdravotníky. Pokud se prokáže, že i v jeho těle kolující alkohol přesáhl hranici jedné promile, přidá se ke svému kolegovi ze soboty. Oběma pak může být ve správním řízení uložena až padesátitisícová pokuta a případně i zakázána cyklistická činnost.
 
por. Mgr. Petr Nečesánek

vytisknout  e-mailem