Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bourali a napadali policisty

Po zásluze tak skončili na policejní služebně. 

Krátce po 18. hodině došlo na křižovatce ulic U Brusnice a Patočkova v Praze 6 k nehodě osobního motorového vozidla Volkswagen Golf a tramvajové soupravy linky č. 22, kterou náraz vykolejil. Při střetu utrpěli zranění hned dva cestující. Těm okolojedoucí policejní hlídka okamžitě poskytla první pomoc a přivolala záchranáře. Následně policisté podrobili oba řidiče orientační dechové zkoušce, která byla u řidiče automobilu pozitivní. Vzhledem k uvedenému byl 33letý cizinec pro podezření z trestného činu zadržen.

S pouty na rukou však vzápětí skončil i druhý cizinec, o 6 let mladší člen posádky, který opakovaně nedbal upozornění a pokynů policie a snažil se policistům jejich jednání mařit.

Ani následný převoz na policejní služebnu se neobešel bez komplikací, starší z cizinců se totiž během eskorty pokusil poškodit interiér policejního vozu. Na policejní služebně si následně vyžádal návštěvu toalety, během níž utrhl kovovou část věšáku a tuto použil jako zbraň vůči polistovi. Ten útok vykryl a násilníka spacifikoval s použitím donucovacích prostředků. Cizinec během celého pobytu na služebně opakovaně policistům vyhrožoval fyzickou likvidací. Záhy tak putoval do cely předběžného zadržení.

Z běžné dopravní nehody tak nakonec případ vyústil v podezření ze spáchání hned několika trestných činů. Kriminalisté během dnešního rána již zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin nebezpečné vyhrožování a násilí proti úřední osobě. V dalších hodinách budou v úkonech pokračovat v úzké součinnosti s cizineckou policií.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová - 5. dubna 2019 

vytisknout  e-mailem