Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Boural do zábradlí

NOVOJIČÍNSKO-události z Fulneku 

I přesto, že má udělen trest zákaz řízení motorových vozidel, řídil vozidlo zn. Mitsubishi, s kterým boural do zábradlí.

Vyšetřovaný je 40letý muž s trvalým pobytem ve Fulneku. Vozidlo, s kterým boural 24. 5. 2016 krátce po páté hodině ranní, měl zapůjčené. Při projetí mírné levotočivé zatáčky v Lukavci nezvládl řízení a havaroval do zábradlí ohraničující sráz do potoka. Po nehodě odmontoval z vozidla registrační značky a odešel. Poškozený majitel nepojízdného havarovaného auta si jej musel na vlastní náklady odtáhnout.

Samotný řidič se svým jednáním dopustil protiprávního jednání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, jelikož má okresním soudem od roku 2013 až do roku 2016 trest zákazu řízení motorových vozidel. Samotná nehody je vyšetřována oddělením dopravních nehod.

Vloupal se do myslivecké chaty

Násilím vnikl dovnitř, vypil alkohol, přespal a odešel.

Podezřelým je 40letý muž, který se dne 21. 5. 2016 v časných ranních hodinách vloupal do myslivecké chaty. Krátce po 11 hodině jí opustil. Mezitím uvnitř vypil nalezený alkohol, způsobil škodu na zařízení vybavení a odešel. Kousek od chaty jej spatřil náhodný občan, který policistům oznámil, že došlo k jejímu vykradení a možný podezřelý se nachází poblíž. Následně byl zadržen v místním hostinci a ke skutku se doznal. Nyní je prověřován pro přečin krádež a také pro další majetkovou trestnou činnost.

Přišel o motorku

Tak dlouho pokoušel okolí svou jízdou na terénní motorce, až mu jí policisté z Fulneku zajistili.

Opakovaná oznámení a stížnosti na motorkáře, který jezdil bez registrační značky po Fulneku, Jerlochovících a okolí má své rozuzlení. Řidičem je 30letý muž, který za své jednání bude projednáván příslušným správním orgánem. Policisté využili svého oprávnění a motocykl mu do rozhodnutí o věci zajistili.

Poškozený vysílač

Doposud v přesně nezjištěné době někdo odcizil 4ks bleskojistek, 2ks tlumivek elektrický kabel a žárovku z vrcholu vysílače v Hladkých Životicích. Poškozená firma vyčíslila způsobenou škodu na téměř 15 tisíc korun.  Poslední kontrola objektu byla provedena závěrem roku 2015. Společnost oznámila chybějící věci 24. května. K samotnému vysílači měl pachatel vniknout po násilném překonání oplocení.

Nový Jičín 26.5.2016

por. Mgr. Petr Gřes

komisař/skupina tisku a prevence/ Nový Jičín

vytisknout  e-mailem