Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bomba v podniku nakonec nebyla

TEPLICE - Policisté v Bílině evakuovali 40 lidí; Zneužil tankovací kartu... 

Bomba v podniku nebyla
     Evakuace čtyřiceti lidí, zbytečná práce několika policistů a ušlý pětitisícový zisk. To je výsledek jednání zatím neznámého pachatele, který včera odpoledne vyhrožoval, že do hodiny vybuchne bomba v jedné z bílinských restaurací. Do podniku, jehož obsluha hrozbu nepodcenila a zavolala na tísňovou linku, ihned vyrazili policisté. Vzhledem k tomu, že provozovna je situována v prostorách obydleného domu, bylo z objektu evakuováno čtyřicet obyvatel a následně byla provedena za asistence psovoda prohlídka prostor restaurace. Žádný výbušný nástražný systém nebyl objeven, proto bylo asi po dvou hodinách opatření ukončeno a lidé se mohli vrátit do svých bytů. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy, pokud se podaří zjistit totožnost osoby, která si uložení bomby vymyslela, hrozí jí až dvouleté vězení.
 
Zneužil tankovací kartu
     Přilepšit na úkor svého zaměstnavatele si chtěl 44letý muž z Teplicka. Koncem loňského roku si na benzínové čerpací stanici natankoval do kanystrů 100 litrů nafty, kterou zaplatil firemní tankovací kartou. Zaměstnavatele tak okradl o 3400 korun, s množstvím neoprávněně získaného paliva se ale nespokojil. Jen o dvě hodiny své jednání na jiné pumpě zopakoval a do soukromého vozidla a připravených kanystrů natankoval dalších téměř 200 litrů nafty. Když ale chtěl pohonné hmoty zaplatit stejnou kartou, zjistil, že již byla ze strany poškozené firmy zablokována. Nepoctivému muži policisté sdělili podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který mu v případě dosouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Zloději se najdou všude
     O tašku s mobilním telefonem, peněženkou s doklady, platební kartou, penězi a dalšími věcmi přišel návštěvník sportovního centra v Teplicích. Neznámý pachatel využil toho, že si muž neuzamkl skříňku v prostorách pánské šatny a během necelých dvou hodin mu uvedené věci v hodnotě téměř šest tisíc korun odcizil. Policisté věc prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V souvislosti s tímto případem varujeme návštěvníky sportovišť, aby nenechávali cenné věci v šatnách, ve většině případů lze cennosti uschovat u obsluhy a v případě, že to není možné, je lepší mít svůj majetek stále u sebe, nebo alespoň pod dozorem.
 
 
Teplice, 27. 1. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem