Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bojkot se nevyplatil

JABLONEC NAD NISOU – Výborná osobní a místní znalost jabloneckých policistů vedla k zadržení muže a ženy, kteří se vyhýbali nástupu do vězení. 

V pondělí 6. listopadu zadrželi policisté v Jablonci nad Nisou krátce po sobě muže a ženu. Důvodem k zadržení obou osob bylo maření výkonu úředního rozhodnutí spočívající v tom, že oba bez závažného důvodu nenastoupili výkon nařízených trestů odnětí svobody. Nezávisle na sobě, a to jen díky výborné osobní a místní znalosti jabloneckých policistů, skončila na policejní služebně 37letá žena a 43letý muž z Jablonecka.

Žena vyhýbající se výkonu trestu necelé čtyři měsíce a muž téměř tři měsíce, jen pro pár dní na svobodě navíc, zřejmě nedomysleli, že trestu neujdou a ještě si jej pravděpodobně prodlouží.

Poté, co si oba vyslechli sdělení podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání ve zkráceném přípravném trestním řízení, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, je policisté oba dodali do věznice, kde si odpykávají své původní tresty.
 

30. 11. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem