Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Boj proti drogové kriminalitě pokračuje

CHEBSKO – Policisté zadrželi několik osob. 

ChebskoPolicisté z ÚO Cheb provedli dne 19. září 2017 současně 4 domovní prohlídky a 6 prohlídek jiných prostor. Při domovních prohlídkách zajistili větší množství marihuany, krystalické látky obsahující metamfetamin a v jednom případě pěstírnu marihuany.

Bylo zadrženo 6 osob ve věkovém rozpětí 34 až 74 let, proti kterým bylo zahájeno trestní stíhání. Čtyři osoby jsou obviněny z pokračujícího zvlášť závažného zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obvinění si měli v delším časovém úseku do doby zadržení obstarávat bez povolení za účelem dalšího prodeje drogy. Ty nejprve přechovávali a následně prodávali nebo jinak poskytovali většímu počtu konzumentů na Chebsku.

Nejstarší zadržená žena a další muž byli obviněni z přečinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Oba měli také obstarávat, přechovávat a prodávat drogy.

Policisté všechny osoby zadrželi a umístili do policejní cely. Včerejšího dne podali policisté podnět státnímu zástupci k podání návrhu na jejich vzetí do vazby.

V případě prokázání viny hrozí čtyřem osobám trest odnětí svobody dva roky až deset let. Nejstarší ženě a poslednímu muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody jeden rok až pět let.
 
prap. Bc. Daniel Dvořák
21. 9. 2017

vytisknout  e-mailem