Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Boj o kabelku…

MŘP Ostrava - další zvlášť závažný zločin loupeže započali vyšetřovat ostravští kriminalisté 

Další zvlášť závažný zločin loupeže započali vyšetřovat ostravští kriminalisté. Ke skutku došlo dne 10. 1. 2019 po IMG_6693.JPG15.30 hodině v Ostravě. Pětačtyřicetiletá poškozená se vracela ze zaměstnání, procházela dvorem jednoho z domů. Zezadu k ní přistoupil muž, uchopil její kabelku a snažil se zavazadla zmocnit. Žena však kabelku bránila, upadla na zem a muž ji ještě táhl téměř metr po zemi. Na křik poškozené muž zareagoval následně útěkem.
Poblíž místa, kde byl čin spáchán, se však shodou náhod nacházel policista s rodinou, staral se o dítě, které jezdilo na bobech. Na informaci o skutku zareagoval policista obratem, muže počal pronásledovat a za krátko jej dostihl, zpacifikoval a přivolal službukonající policisty. Poté policista absolvoval výslech a po „perném“ odpoledni nastoupil na noční směnu.
Zadržený muž byl eskortován na služebnu a po shromáždění důkazů zahájil ostravský policejní komisař trestní stíhání 18letého muže pro zvlášť závažný zločin loupeže. Pachateli skutku hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Podezřelý se k činu doznal, odůvodnil jej finanční tísní.

https://www.lidovky.cz/domov/policista-si-uzival-volna-dopadl-podezreleho-z-loupeze.A190113_092603_ln_domov_ssu

mjr. Mgr. Gabriela Pokorná
vrchní komisař       

vytisknout  e-mailem