Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bodl svého protivníka. Pomůžete s pátráním?

Prostá pouliční šarvátka přerostla v boj o život. Poškozeného lékaři zachránili, pachatel stále uniká. 

Bylo devatenáctého července, půl páté ráno, když došlo v Dlouhé ulici před jedním z tamních klubů k potyčce několika mladíků. Původně se jednalo spíše o takovou postrkovanou, která ale posléze přerostla v pěstní souboj.

Nakonec došlo na „férovku“ jeden na jednoho, při které se ale hledaný mladík zachoval poměrně unfair. Vůči svému protivníku totiž použil nůž, který celou dobu třímal v pravé ruce. Nožem svého soka zasáhl do oblasti střev, čehož si ale poškozený v danou chvíli ani nevšiml.

Poté převzal pomyslnou štafetu od zraněného jeho kamarád, který pokračoval v souboji s mladíkem, která má čepici na hlavě kšiltem dozadu a po celou dobu drží v ruce zmiňovaný nůž. Ten sice již proti tomuto dalšímu protivníkovi nepoužije, ale ublíží mu jinak. Ze záběru bezpečnostní kamery je zřejmé, že hledaný mladík tohoto soka v závěru potyčky nakopne do hlavy a ten zůstane bezvládně ležet na silnici.

Šarvátky jako takové se aktivně účastnilo celkem šest osob, tedy tři a tři na každé straně. Po skončení potyčky odešli hledaní útočníci z místa události pryč, přičemž je ještě zachytily další kamery městského kamerového systému.

Zranění zůstali na místě, kdy především bodnutý mladík skončil v péči zdravotníků, kteří ho posléze převezli do nemocnice. Tam byl mladík následně operován. K jeho zranění lékař posléze uvedl, že sice nevypadal jakkoli dramaticky, ale ve finále bylo natolik vážné, že pokud by zraněný nevyhledal lékařskou péči, tak by mu šlo jednoznačně o život.

Celou událost nyní prošetřují kriminalisté prvního oddělení prvního policejního obvodu pro podezření z trestných činů těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Za tyto delikty hrozí pachatelům v případě vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

Hledané mladíky se ale do této doby nepodařilo ztotožnit a vypátrat, což je důvod, proč nyní prosíme o pomoc širokou veřejnost. Pokud tedy hledané na záběrech kamer poznáváte, znáte jejich totožnost, potažmo místo jejich pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 26. 7. 2017

vytisknout  e-mailem