Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bižutérii měl ve spodním prádle

MOST - Ochranka ho zadržela a lup musel vrátit; Díky nepozornosti obsluhy si přišel na dvacet tisíc korun, utratil je. 

Bižutérii měl v kapse a spodním prádle
Na nákup za pět prstů přišel do jednoho mosteckého supermarketu 29letý muž z Loun. Ten si ze stojanu sundal pět náušnic, které si ukryl do kapsy kraťasů a tři prsteny. Ty uschoval do spodního prádla. Lup však nakonec neodnesl. Poté, co prošel pokladnou bez zaplacení, byl zadržen pracovníky ostrahy a předán policii. Ta zjistila, že muž byl již v minulosti za krádeže odsouzen a sdělila mu podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu hrozí tříletý trest. Lup v hodnotě 1 200 korun byl zajištěn a vrácen zpět prodejně.

Na internetové seznamce narazila na podvodníka
Na pěkného filutu narazila jedna žena středních let z okresu Most. Seznámila se s ním na internetu a následně přišla o pár peněz. Muž totiž od ní vylákal různé finanční částky, jednou to byla částka na zajištění investice do reality v centru Prahy, pak získal peníze pod záminkou zaplacení kaucí na nájmy z  důvodu stěhování do pronajatého domu, ve třetím případě vylákal od poškozené ženy hotovost ve výši 28 tisíc korun na opravu vozidla, které měl půjčené od poškozené. Opravu doložil fiktivní fakturou z neexistujícího autoservisu a získané peníze si ponechal pro sebe. Auto opravit nenechal. Peníze slíbil vrátit, ale do dnešního dne tak neučinil. Za podvod byl již odsouzen. Poškozené ženě způsobil škodu ve výši téměř 100 tisíc korun. Vyšetřovatel 44letého muže z Kladenska obvinil z přečinu podvodu, za který mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Z nepoctivě získaných peněz prý uhradil dluhy
Bez práce přišel k dvaceti tisícům korunám muž ve věku 26 let z Litvínova. Ten byl v jedné obci na Litvínovsku v místní herně. Tam si u jednoho výherního automatu všiml, že na displeji nebyla smazána výhra ve výši 25 000 korun. Tento kredit stočil na částku 20 000 korun a tuto hotovost si nechal vyplatit od obsluhy herny. Policie, která se případem zabývala a nepoctivého hráče odhalila a vypátrala, peníze nezajistila. Ty podnikavec použil údajně na úhradu dluhů. Policisté v Litvínově mu sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a podvodu. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

nprap. Ludmila Světláková
Most 3. října 2017

vytisknout  e-mailem