Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Bezpečný život na Vysočině

KRAJ VYSOČINA: Přehlídka výzbroje a výstroje všech složek IZS 

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina ve spolupráci s Městem Jihlava připravilo na červen pro veřejnost u příležitosti oslav Dne Policie České republiky preventivní a prezentační akci. Akce nese název Bezpečný život na Vysočině a uskuteční se ve středu 27. června 2018 v době od 9.00 – 13.00 hodin v areálu letního kina v Jihlavě.

Program odstartuje v 9.00 hodin a je určen pro širokou veřejnost, zejména pro děti mateřských, základních a středních škol z celého našeho kraje. V rámci dopoledne se představí všechny složky Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina a další partneři – BESIP, Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra České republiky, Armáda České republiky, Celní úřad pro Kraj Vysočina, Městská policie Jihlava a další subjekty.

Letošní akce bude v mnohém mimořádná – Český rozhlas Vysočina - bude přímo z letního kina po celé dopoledne živě vysílat. Návštěvníci se mohou dopoledne těšit na zajímavé a akční ukázky policejních zákroků - ukázka pořádkové jednotky při zákroku proti skupině agresivních osob, zadržení nebezpečných pachatelů speciální jednotkou, ukázka zákroku policejních psovodů proti pachateli a výcviku služebních psů, dále ukázka vojenských psovodů a výcviku vojáků. Chybět nebude ani společná ukázka činnosti profesionálních hasičů i zdravotníků - zásah složek IZS u dopravní nehody a pomoc zraněným osobám. Hasiči mají připravenou ukázku správného hašení požáru oleje nebo velice atraktivní ukázku lezecké skupiny profesionálních hasičů.

Chybět nebudou ani stacionární ukázky dalších partnerů. Součástí akce bude také prezentace moderní techniky policistů, celníků, hasičů, zdravotníků, výstroje a výzbroje policistů a vojáků. Po celé dopoledne se návštěvníci mohou těšit na pestrý doprovodný program – malování na obličej a různé soutěže. Projekt zajímavých omalovánek s dopravní tématikou „Učíme se s Amálkou“ představí v rámci programu veřejnosti studentky Školy ekonomiky a cestovního ruchu Jihlava. Zájemci se mohou těšit také na stanoviště BESIP týmu se simulátory dopravní nehody a jízdy na motocyklu.

Partnerem akce Bezpečný život na Vysočině se staly Město Jihlava a Služby města Jihlavy, kteří umožnily, aby se preventivní program uskutečnil v areálu letního kina v Jihlavě.  Záštitu nad akcí převzali hejtman Kraje Vysočina MUDr. Jiří Běhounek a primátor statutárního města Jihlavy PaedDr. Ing. Rudolf Chloupek. Mediálním partnerem jsou Jihlavské listy a Český rozhlas Vysočina.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

18. červen 2018

vytisknout  e-mailem