Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bezpečný internet.cz

!!!!PROJEKT BYL V ROCE 2017 UKONČEN!!!! 


Dobré rady pro Vaši bezpečnost na internetu.

Internet nabízí spoustu zábavy a poučení, ale i nebezpečí. Chraňte sebe i své blízké!
 

Projekt "Bezpečný internet.cz" vznikl s cílem poukázat na mnohá rizika spojená s používáním internetu a na způsoby jak se jim bránit.

V současné době lze na internetu najít mnoho informací, které se internetové bezpečnosti věnují. Ve většině případů se však jedná pouze o popis konkrétních rizik bez celkového rámce, jsou zaměřeny pouze na určitou skupinu uživatelů nebo jsou vázány na produkty konkrétní společnosti.

Snahou projektu "Bezpečný internet.cz" je oslovit co nejširší okruh uživatelů internetu a na názorných příkladech pomáhat vytvářet správné návyky internetové bezpečnosti a vzdělávat české uživatele internetu.

bezpečný internet.czKaždý měsíc se na český internet připojí více jak 5,5 mil. uživatelů, kteří se setkávají s "každodenními internetovými průvodci", zejména pak

  • e-mailovou komunikací,
  • internetovým bankovnictvím,
  • útočnými viry.

Čím více budou tito uživatelé vědět o možných rizicích spojených s používáním internetu, tím rychleji budou umět reagovat na podvodné nabídky, útočné viry nebo e-maily zjišťující jejich osobní data.

Projekt "Bezpečný internet.cz" není vázán na produkty žádných společností a zcela zdarma poskytuje rady, návody i zkušenosti provozovatelů nejnavštěvovanějších internetových služeb. Jde o nekomerční službu, která je otevřena pro další partnery, kteří chtějí vzdělávat uživatele v oblasti bezpečného internetu.

Zakládajícími partnery projektu "Bezpečný internet.cz" jsou společnosti Česká spořitelna, a.s., Microsoft, s.r.o. a Seznam.cz, a.s.; dalšími spolupracujícími partnery jsou vedle Policie České republiky společnosti Pierstone, s.r.o. a Quantasoft, s.r.o.

Další informace a kontakty naleznete zde.

Odkaz na www.bezpecnyinternet.cz.

vytisknout  e-mailem