Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní opatření „Železnice 9“

KUTNOHORSKO - Cestující se ani letos na železnici nepoučili.  

Policisté z místního oddělení Policie České republiky v Čáslavi s prováděním pravidelných kontrol dodržování zákona „ o drahách“, se zaměřením na zkracování si cesty ze strany některých cestujících přes železniční dráhu (koleje) v Čáslavi a nevyužívání přechodové lávky k tomu vybudované a určené začali v únoru 2014.

Vzhledem k tomu, že dochází opakovaně k porušování pravidel na železnici, vrátili se čáslavští policisté a strážníci opět v časných ranních hodinách na vlakové nádraží ve středu dne 14. září 2016.

K součinnosti byli přizváni strážníci Městské policie Čáslav a regionální manažerka bezpečnosti Českých drah a.s.

Samotná kontrola byla zaměřena rovněž na dodržování zákazu kouření na krytém nástupišti vlakového nádraží, kdy tentokrát nebyl zjištěn žádný přestupek.

V areálu vlakového nádraží bylo za nedovolené přecházení a zkracování si cesty cestujícími přes železniční dráhu (koleje), bylo policisty uloženo šest blokových pokut v celkové výši 1.500,- Kč. Jedna z blokových pokut byla uložena i mladé mamince, která přecházela přes koleje s dítětem v dětském kočárku.

Při úvodní akci v roce 2014 bylo zaevidováno neuvěřitelných 75 přestupkových jednání (nesprávné přecházení přes železniční dráhu, či kouření cigaret na zastřešených zastávkách ČD (nástupiště)), byly uloženy pokuty ve výši 8.300,-Kč.

Závěrem lze říci, že kontrolní činnost na vlakovém nádraží a přítomnost čáslavských policistů a strážníků, je stále aktuální a potřebná. Někteří z řad cestujících se nepoučili a byli sankciováni opakovaně, v souvislosti s předchozími akcemi. Od února 2014 do září 2016, bylo policisty uloženo celkem 197 blokových pokut v celkové výši 40.800,-Kč.

Kontroly budou probíhat i v následujících měsících.

npor. Mgr. Lubomír Vilímek
vedoucí oddělení
OO PČR Čáslav
15. září 2015

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
15. září 2015

vytisknout  e-mailem