Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Bezpečnostní opatření Volby 2017

KRAJ VYSOČINA: Policisté dohlédnou na veřejný pořádek 

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina připravili v souvislosti  s nadcházejícími volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které proběhnou v pátek 20. října a v sobotu 21. října, bezpečnostní opatření.

Před začátkem a v průběhu voleb budou policisté monitorovat okolí volebních místností, aby byl zajištěn hladký a nerušený průběh voleb. Zároveň budou spolupracovat s volebními komisemi za účelem přijetí nezbytných opatření k odstranění případných negativních jevů, které by mohly narušit důstojný průběh voleb. Hlídky policistů se tak v rámci výkonu služby budou ve větší míře koncentrovat do okolí volebních místností a na místa, kde by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku. Předpokládáme také úzkou spolupráci s jednotlivými volebními komisemi tak, aby nedošlo při sčítání či převozu volebních výsledků ke komplikacím.

V rámci bezpečnostního opatření budou policisté provádět také preventivní činnost zaměřenou na předcházení páchání protiprávního jednání, zejména majetkového charakteru, kontrolu dopravních prostředků, pátrání po osobách a věcech a vyhledávání řidičů pod vlivem omamných a psychotropních látek.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

18. říjen 2017 

vytisknout  e-mailem